Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Liity jäseneksi huhtikuussa: lahjaksi kangaskassi papukuvalla!

Uutiset·3.4.2018·

Huhtikuun liittymislahja: musta tai vihreä papukassi!

MY on toiminut yli kahden vuosikymmenen ajan oikeudenmukaisemman, kestävämmän ja onnellisemman maailman puolesta. Jäsenenä autat toimimaan tästäkin eteenpäin ympäristönsuojelun, ihmis- ja eläinoikeuksien, kehityskysymysten, rauhan ja demokratian sekä kansalaisaktivismin edistämiseksi. Kun liityt jäseneksi nyt, saat lahjaksi laadukkaan kangaskassin tyylikkäällä papupainatuksella! Luomupuuvillaisen kassin saa vihreänä tai mustana ja molemmissa painatus on valkoinen. Lahjan saa liittyessään 30.4.2018 mennessä. Tuotteella ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Liittyminen käy kätevästi nettilomakkeella. Vuosimaksu on 30€ (10€ vähävaraisilta). Kirjoita liittymislomakkeen lisätietoja-kohtaan tahdotko mustan vai vihreän kassin. Mikäli haluat liittyä, mutta et halua lahjaa, jätä jäseneksiliittymislomakkeen lisätietoja-kohta tyhjäksi tai kirjoita siihen ettet halua kassia.

Riippumattomuuden ja toiminnan jatkuvuuden kannalta jokainen jäsenmaksu on korvaamattoman arvokas pienelle järjestöllemme. Kanna sinäkin korkesi kekoon paremman maailman puolesta ja liity nyt! Jos olet jo jäsen, autathan jäsenhankinnassa vinkkaamalla tarjouksesta kaverillesikin. :)

Jäsenenä olet tervetullut maksutta kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin väentapaamisiin (ei-jäsenten osallistumismaksu 15€). Mahdollisuuksien mukaan korvaamme jäsenille matkakulut koulutuksiimme ja tapahtumiimme ympäri Suomen, sekä tarjoamme ruuat ja majoituksen. Jäsenenä olet äänioikeutettu ja pääset vaikuttamaan päätöksiin vuosikokouksissa. Jäsenemme käyttävät äänivaltaa ilmastokampanjatapaamisessa (seuraava 8.9. Helsingissä), jossa tehdään päätökset ilmastokampanjointimme isoista linjoista, valitaan ohjausryhmä sekä ilmastokampanjavastaavat. Jäsenyydelläsi tuet aktiivista ja monipuolista, vapaaehtoisvoimin tehtävää toimintaamme, josta voit lukea lisää alta. Sääntömme näät täältä.

Lisätiedot & yhteydenotot jäsenasioissa: 
toimisto(at)maanystavat.fi

 

VUODEN 2018 TOIMINTA PÄHKINÄNKUORESSA

MY:ssä toimitaan erilaisten teemojen ympärillä toimintaryhmissä. Ilmastoasioissa toimitaan Hiilivapaa Suomi- ja Yhteisöenergia-kampanjoissa, vaikutetaan erilaisiin energia- ja ilmastopoliittisiin kysymyksiin paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla, sekä valmistaudutaan vuoden 2019 vaalivaikuttamiseen. Ydinvoimaryhmä keskittyy Fennovoiman ydinvoimalahankkeen vastaiseen kamppailuun osana globaalia ydinvoimanvastaista liikettä. Kaivoskriittinen ryhmä jatkaa tutkimus- ja tiedotustyötään kultakaivosten parissa erityisesti Pirkanmaan alueella, jatkaen myös Talvivaaran parissa toimimista. Vesiryhmä tiedottaa maailman vesikriisistä piilovesi- ja vesijalanjälkinäkökulmasta niin paikallisella tasolla, osallistuen myös kansainväliseen toimintaan. Alkuperäiskansat ja yhteys maahan ja metsään -toimijat työskentelevät alkuperäiskansojen ja yhteisöllisten maata ja metsää koskevien oikeuksien edistämiseksi toimien sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Ruokaryhmä painottaa Vegelupaus-kampanjaa, joka edistää ilmastokestävän kasvisruuan saatavuutta sekä kulttuurista muutosta yhteiskunnallisiin rakenteisiin vaikuttamalla. Ruokatoiminta on mukana myös “Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet” -hankkeessa, jossa yhdistetään akateemista tutkimusta ja järjestötoimintaa ilmastokestävien kasvisruokavaihtoehtojen edistämiseksi arkiruokavaliossa. Maaoikeus- ja metsätoimintaa tehdään luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi. Sosiaalifoorumitoiminnanssa mukana ollaan Suomen ja Tampereen sosiaalifoorumeissa. Yhteistyötä tehdään myös Euroopan (ESF) ja Maailman (WSF) tasolla. Taloudellisen oikeudenmukaisuuden toiminta jatkaa vapaakauppasopimusten, erityisesti ajankohtaisen CETA-sopimuksen kriittistä seurantaa ja siihen liittyvää toimintaa. Lisäksi ryhmän puitteissa osallistutaan mm. YK:n yrityksiä sitovan ihmisoikeussopimuksen laadintaprosessiin.

Teemakohtaisten toimintaryhmien lisäksi MY:ssä toimitaan paikallisesti. Toimintaa on Helsingistä Ouluun. Paikallisryhmät ovat omaehtoisia ja toimivat paikallisten aktiivien lähtökohdista. Jäsenmaksullasi tuet myös paikallista kansalaistoimintaa suoraan: palautamme jäsenmaksuista rahaa paikallisryhmille sen mukaan, kuinka paljon sillä seudulla asuvat jäsenet maksavat jäsenmaksujaan.

Toimintakertomuksemme ja -suunnitelmamme näät kokonaisuudessaan täältä.