Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Tule mukaan!

RYHMÄT, KAMPANJAT, HANKKEET & HALLITUS

Maan ystävillä on paikallisryhmiä, toimintaryhmiä ja kampanjoita, joiden kautta pääset helposti mukaan toimintaan missä vaiheessa vuotta tahansa. Laita viestiä sinua kiinnostavan ryhmän yhteyshenkilöille tai ilmesty paikalle sinua kiinnostavan ryhmän tapamiseen. Toiminta on avointa kaikille jäsenyydestä riippumatta! 

Järjestön hallitus kokoontuu noin kerran kuussa. Kokoukset ovat avoimia Maan ystävät ry:n jäsenille. Jäsenillä on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Vain istuvan hallituksen jäsenillä on äänioikeus. 

 

SÄHKÖPOSTILISTAT

MY:llä on sähköpostilistoja, jotka on tarkoitettu sekä tiedottamiseen että keskusteluun. Listat ovat avoimia jäsenille ja aktiiveille, sekä kaikille  toiminnasta kiinnostuneille. 

Maan ystävillä on valtakunnallinen tiedotuslista (My-lista), jolle postitetaan 1-10 viestiä kuukaudessa:esim. MY:n tiedotteet ja kannanotot. Listalla ei käydä keskustelua, vaan se on tiedotuslista, jolle voivat postata ainoastaan MY:n työntekijät ja hallituksen jäsenet. Jos haluat liittyä yhdelle ainoalle listalle, joka kattaa kaikki MY:n teemat valtakunnallisesta näkökulmasta, tämä on se lista.

Paikallisryhmillä on listoja seuraavasti: Helsinki, Turku, Tampere, Oulu ja Porvoo. Listoilla suunnitellaan tulevaa toimintaa ja ilmoitetaan tapahtumista.

Toimintaryhmillä on listoja seuraavasti: taloudellisen oikeudenmukaisuuden toiminta, ruokatoiminta, kaivostoiminta, ilmastotoiminta, vesitoiminta ja ydinvoimatoiminta. Listoilla suunnitellaan tulevaa toimintaa, ilmoitetaan tapahtumista ja niille postataan aiheeseen liittyvää materiaalia.

Kampanjoilla on listoja seuraavasti: Hiilivapaa Suomi -kampanja & Vaihda virtaa -kampanja (eli vihreää sähköä edistävä kampanja). Listoilla suunnitellaan tulevaa toimintaa, ilmoitetaan tapahtumista ja niille postataan aiheeseen liittyvää materiaalia.

Laita liittymispyynnöt osoitteeseen: viestinta(at)maanystavat.fi Viralliselle, valtakunnalliselle tiedotuslistalle liitytään lähettämällä viesti osoitteeseen my-lista-subscribe(at)maanystavat.fi. 

 

JÄSENYYS

Liittymällä jäseneksi tuet niin ikään työtä ekologisesti kestävämmän, oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman maailman puolesta.

Maksa vuoden 2021 jäsenmaksusi näillä ohjeilla:
Tilinumero: FI51 4713 3020 0222 36
Saaja: Maan ystävät ry
Maksun viesti: Jäsenen nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymävuosi
Summa: 30€, tai 10€ vähävaraisilta. Halutessasi voit tukea järjestöä isommalla summalla ja maksaa esim. 50€ tai 100€.
(Jos kaikki tiedot eivät mahdu viestiin, voit lähettää loput osoitteeseen: toimisto(at)maanystavat.fi)

Sekä vanhojen että uusien jäsenten maksut hoituvat samalla tapaa. Toivomme uusien jäsenten kuitenkin täyttävän myös jäseneksiliittymislomakkeen.

 

LAHJOITTAMINEN

Voit myös tukea Maan ystäviä taloudellisesti tekemällä lahjoituksen.
 
Lahjoituksia voit tehdä myös suoraan tilillemme omasta verkkopankistasi:

Tilinumero: FI92 4726 5020 0324 33
Saaja: Maan ystävät ry
Viesti: Lahjoitus
Summa: vapaasti valittava

Lahjoittaa voit suoraan kaivoskriittiselle toiminnalle, ruokatoiminnalle, sosiaalifoorumitoiminnalle, Hiilivapaa Suomi -kampanjalle ja lentoverokampanjalle tai yleisesti MY:n toimintaan, jolloin käytämme rahan siihen toimintaa, mihin kulloinkin sitä kipeimmin tarvitsemme! Tarjoamme lisäksi mahdollisuuden antaa krääsän sijaan merkityksellisen merkkipäivälahjan läheiselle. Muista lentomatkoja tehdessäsi myös vapaaehtoinen lentomaksu ilmastotoiminnalle

Mikäli haluat alkaa kuukausilahjoittajaksi, kirjoita maksun viestiksi "Kuukausilahjoittaja" ja valitse maksua maksaessasi omasta verkkopankistasi "Maksun toistuvuus" -> "Kerran kuukaudessa" . "Toistuvuus jatkuu" -kohdasta voit valita, miten kauan haluat toimia kuukausilahjoittajana (esim. 31.12.2022 asti). Voit päättää lahjoittamisen milloin tahansa omasta verkkopankistasi, eikä siitä tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta MY:lle.

Rahankeräyslupa RA/2021/1139

 

SOSIAALINEN MEDIA

Maan ystävät on mukana myös FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa. Voit lisätä ympäristöä ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta käsittelevien julkaisujemme näkyvyyttä seuraamalla, tykkäämällä ja jakamalla niitä eteenpäin.

MY:n valtakunnallisen virallisen FB-sivun seuraamisen lisäksi voit käydä keskustelua valtakunnallisessa FB-ryhmässämme.  

MY:n paikallisryhmillä/ -yhdistyksillä on FB-ryhmiä seuraavasti:

 

 

Työ- ja harjoitteluhakemukset / avoimet työpaikat:

Maan ystävät ry on pieni, vapaaehtoistoimintaan perustuva järjestö. Meillä on vain harvoin rekrytointeja käynnissä. Avoimista työpaikoista ja avoimista harjoittelupaikoista ilmoitamme aina uutiset-osiossamme. Lähtökohtaisesti kaikki harjoittelumme ovat palkattomia. Mikäli haluat MY:lle palkattomaan harjoitteluun, ota yhteyttä lähettämällä avoin hakemus osoitteeseen puheenjohtajisto(at)maanystavat.fi, liitä mukaan myös CV:si. Ota huomioon, että hakemusten käsittelyssä voi mennä aikaa.