Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Vesitoiminta

Toiminta

Vesiryhmä tiedottaa maailman vesikriisistä piilovesi- ja vesijalanjälkinäkökulmasta muun muassa pitämällä yleisötilaisuuksia, tuottamalla verkko- tai painettua materiaalia, järjestämällä ja osallistumalla mielenosoituksiin sekä harjoittamalla tarvittaessa kansalaistottelemattomuutta.

Ryhmä jatkaa vesioikeudenmukaisuuteen, globaaliin vesikriisiin ja muihin vesikysymyksiin liittyvän kirjallisuuden lukupiirejä painottaen piilovesi- ja vesijalanjälkinäkökulmia sekä MY:n piirissä että muissa yhteyksissä mahdollisuuksiensa mukaan. Ryhmä uudistaa VESIKRIISI-esitteen (ks. oikea sivupalkki), luo siihen liittyvän websivuston, sekä etsii toiminnalle uusia rahoitusmahdollisuuksia. Yhdessä Rauhankasvatusinstituutin kanssa jatketaan vesikriisiin liittyvän opintomateriaalin kehittämistä edelleen, instituutin pyytäessä vesiryhmän apua.

Ryhmän edustajat osallistuvat erilaisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin tapahtumiin, kuten Maailman vesipäivään, sosiaalifoorumiin ja tiedetapahtumiin. Vesiryhmä jatkaa yhteydenpitoa kansainvälisiin vesioikeudenmukaisuuteen liittyviin verkostoihin.