Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Tapaamiset

Maan ystävien kevätväentapaamisesta 2018 Pyhäjoella Tiedotuskeskus Hanhikivellä

Maan ystävät järjestää valtakunnallisia tapaamisia useamman kerran vuodessa. Väentapaaminen järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Sen lisäksi valtakunnallisia tapaamisia järjestetään esimerkiksi kesäleirien muodossa. Syyskuussa 2018 on aloitettu myös aktiivitoimijoiden yhteiset, päivänmittaiset aktiivitapaamiset pilottikokeiluna.

Maan ystävien väentapaamiset

Väentapaamiset ovat kahdesti vuodessa järjestettäviä valtakunnallisia tapahtumia, joissa Maan ystävien jäsenet ja aktiivit voivat tavata toisiaan, oppia uusia taitoja, kuulla eri puolilla Suomea järjestettävästä toiminnasta ja vaikuttaa yhdistyksen asioihin vuosikokouksessa. Väentapaamiseen ovat tervetulleita kaikki Maan ystävät aiemmasta järjestöaktiivisuudesta riippumatta. Myös kaikki uudet, toiminnasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita.

Osallistujille tarjotaan vegaaniset ruoat, ja kotimajoitus järjestetään majoitusta kaipaaville. Yhdistyksen jäsenille tapahtuma on ilmainen ja matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla korvataan, ei-jäseniltä perimme 15 euron osallistumismaksun. Jäsenyydet tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli et ole vielä Maan ystävien jäsen ja tahdot liittyä, ohjeet löydät helposti täältä.

Kevätväentapaamisen vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräisinä edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös, syksyllä seuraavan vuoden toimintasuunnitelma talousarvioineen, sekä valitaan yhdistykselle hallitus.

Lisäksi väentapaamisiin kuuluu vaihtelevaa ohjelmaa, kuten seminaareja, käsillä tekemistä, tiedon ja kokemusten vaihtamista sekä hauskanpitoa.

Väentapaamisia järjestetään eri puolilla Suomea, eri Maan ystävien paikallistoimijoiden kotiseuduilla.

Syysväentapaaminen 16.-18.11.2018

Syysväentapaaminen järjestetään Helsingissä Pauligin huvilalla 16.-18.11.2018. Syysväentapaamisen tarkemman ohjelman, ilmoittautumis- ja saapumisohjeet ynnä muut tärkeät tiedot löydät täältä: http://maanystavat.fi/tapahtumat/syysvaentapaaminen-16-18112018

Aktiivitapaamiset

Syksyllä 2018 on aloitettu aktiivitapaamisten kolmen kerran pilottikokeilu. 

Syyskuussa 2018, marraskuun syysväentapaamisen yhteydessä ja vuoden 2019 tammi – helmikuun vaihteessa järjestetään yhteinen päivä tai iltapäivä, joissa eri teemojen ja paikallisryhmienkin maan ystävät tapaavat yhdessä ja jatkavat sitten omien hankkeidensa, kampanjoidensa, tapahtumien merkeissä siten kuin kenelläkin on kiinnostusta ja sitoutuneisuutta. Tavoitteena on vahvistaa ryhmien ja eri puolilla Suomea toimivien aktiivien välisiä suhteita ja vuorovaikutusta sekä edistää Maan ystävien piirissä tehtävää yhteistä toimintaa ja järjestön kehittämistä. 

Ensimmäinen aktiivitapaaminen on nyt järjestetty, seuraava on syysväentapaamisen (ks. yllä) yhteydessä.