Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Tapaamiset

Maan ystäviä vuoden 2017 syysväentapaamisessa Helsingissä

Maan ystävät järjestää valtakunnallisia tapaamisia useamman kerran vuodessa. Väentapaaminen järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Sen lisäksi valtakunnallisia tapaamisia järjestetään esimerkiksi kesäleirien muodossa.

Väentapaaminen 7.-10.6.2018

Maan ystävien perinteinen kevätväentapaaminen järjestetään 7.-10.6.2018 Osuuskunta Noidanlukon hallinnoiman Tiedotuskeskus Hanhikiven tiloissa Pyhäjoella, osoitteessa Lahnaojantie 18, 86100 Pyhäjoki. Tule mukaan! 

Väentapaaminen on avoin kaikille Maan ystävien toiminnassa mukana oleville sekä siitä kiinnostuneille. Yhdistyksen jäsenille tapahtuma on ilmainen ja matkakulut korvataan, ei-jäseniltä perimme 15 euron osallistumismaksun. Jäsenyydet tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli et ole vielä Maan ystävien jäsen ja tahdot liittyä, ohjeet löydät helposti täältä.

Tiedossa on edellisvuosien tapaan hyvää ohjelmaa ja seuraa: luentoja, seminaareja, työpajoja, keskustelutilaisuuksia, luonnossa oleilua ja samanhenkisiä ihmisiä.

Ohjelma

Kevätväentapaaminen vietetään tänä vuonna kesäleirinomaisesti. Yhdistyksen vuosikokous, joka perinteisesti on järjestetty väentapaamisen yhteydessä, pidettiin tänä vuonna jo huhtikuussa. Tämän vuoden kevätväentapaamisessa painottuu mukava ja rento yhdessäolo sekä asiapitoinen ohjelma.

Ohjelmassa tänä vuonna on 

Perjantai 8.6.

Klo 14-16 eläinoikeusasiantuntija Elisa Aaltolan luento otsikolla Moraalipsykologia luonto- ja eläinsuhteessa: https://www.facebook.com/events/222755068320746/ 

Klo 16.30-18.30 Työpaja suomalaisesta metsäliikkeestä 

Lauantai 9.6.

Klo 11-14 vierailemme Parhalahti-päivässä. Paikallisen markkinatapahtuman yksi järjestäjä on Fennovoima.

Klo 15-16.30 ydinvoimaseminaari aiheesta ydinvoima ja ilmastonmuutos. Puhujaksi on tulossa ainakin tietokirjailija Olli Tammilehto sekä Elisabeth Holmström Kärnkraftsfritt Bottenviken -verkostosta Ruotsista: https://www.facebook.com/events/941196542721908/ 


Muu ohjelma

Lisäksi luvassa on ainakin työpaja kaivoslain valmistelusta sekä villivihannesretki ja -kokkaus. Ohjelmassa on myös muuta Maan ystävien toiminnan kehittämiseen liittyvää asiaa (esim. yritysyhteistyön periaatteet, hallintorakenteen keventäminen, kannustavan toimintakulttuurin kehittäminen sekä kv-viestintä) sekä yhdessä puuhastelua ja illanviettoa. Näiden ohjelmanumeroiden lopulliset ajankohdat on tarkoitus suunnitella torstaina 7.6. yhteisvoimin.

Ohjelmassa on myös kaksi kokousta: sunnuntaina 10.6. klo 10-11 Oulun Maan ystävien Maahisen vuosikokous sekä Maan ystävät ry:n hallituksen kokous, jonka ajankohta tarkennetaan myöhemmin.

Väentapaamisen ohjelma alkaa 7.6., ja paikalle voi saapua 7.6. klo 12 eteenpäin. Torstaina iltapäivästä paikan päällä voi tehdä talkootöitä, kuten puutarhanhoitoa tai talon kunnossapitoon liittyviä askareita. Ohjelma jatkuu sunnuntaihin iltapäivään asti. Voit toki viettää perillä myös lyhyemmän ajan.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu 31.5. mennessä lähettämällä allaolevat tiedot sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautumiset@maanystavat.fi:

- nimi, puhelinnumero, sähköposti, kotikaupunki 
- oletko Maan ystävien jäsen
- minä päivinä osallistut (myös, kuinka monta yötä) 
- millä kulkuvälineellä ja mihin kellonaikaan saavut, arvio matkakustannuksista, tarvitsetkö matkakorvaukset 
- onko sinulla oma teltta, jossa majoitut? Vai haluatko nukkua sisällä? Sisänukkumapaikkoja on rajoitetusti. 
- ruoka-aineallergiat (kaikki ruoka on lähtökohtaisesti vegaanista) 

Kirjoita otsikkokenttään: Ilmoittautuminen kevätväentapaamiseen 2018.

Väentapaaminen on avoin kaikille Maan ystävien toiminnassa mukana oleville sekä siitä kiinnostuneille. Yhdistyksen jäsenille tapahtuma on ilmainen ja matkakulut korvataan, ei-jäseniltä perimme 15 euron osallistumismaksun. Jäsenyydet tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli et ole vielä Maan ystävien jäsen ja tahdot liittyä, ohjeet löydät helposti täältä.

Maan ystävät tarjoaa osallistujille vegaaniset ruuat, matkat sekä yhteismajoituksen väentapaamisen aikana. Tiedotuskeskuksella on sekä sisä- etä ulkomajoituspaikkoja. Sisällä lattianukkumapaikkoja on runsaasti, sänkypaikkoja on muutamalle. Myös ulkona teltassa nukkuminen onnistuu hyvin. 

Tiedotuskeskus Hanhikivellä on juokseva vesi, sisä- ja ulkovessa, suihku ja sauna.

Matkustaminen

Maan ystävät myös korvaa jäsenille juna- ja bussimatkat väentapaamiseen matkalippuja tai -kuitteja vastaan. Sekä VR että useat bussiyhtiöt myyvät edullisia ennakkolippuja ja toivomme, että ostat matkalippusi hyvissä ajoin. 

Pyhäjoelle pääsee julkisilla kulkuvälineillä ympäri Suomen. Matkustamiseen kannattaa kuitenkin varata riittävästi aikaa. Edullisia ja itsellesi parhaiten toimivia kulkuyhteyksiä voit tarkastella www.perille.fi -palvelun avulla. Laita määränpääksi Pyhäjoki! 

Alla on esimerkkejä kulkuyhteyksistä koko ajaksi (saapuminen 7.6., lähtö 10.6.)

Tampere-Pyhäjoki

7.6. Onnibus, lähtö 10.40, perillä 18.05 (vaihdollinen yhteys, vaihtoaika Vaasassa 30min)

Pyhäjoki-Tampere

10.6. Onnibus, lähtö 10.45, perillä 19.00 (vaihdollinen yhteys, vaihtoaika Vaasassa 1t 10min)

 

Oulu-Pyhäjoki

7.6. Onnibus, lähtö 9.25, perillä 10.45 tai lähtö 22.10, perillä 23.30

Pyhäjoki-Oulu

10.6. Onnibus, lähtö 18.05, perillä 19.30

 

Helsinki-Pyhäjoki

Suora Onnibus-yhteys

7.6. lähtö 7.40, perillä 18.05

 

Vaihdollinen juna-Onnibus -yhteys

7.6. lähtö junalla Helsingistä 10.14, perillä Vaasassa 14.15, Onnibus Vaasasta 15.00, perillä Pyhäjoella 18.05

Tai lähtö junalla Helsingistä 12.14, perillä Kokkolassa 16.15, Onnibus Kokkolasta 16.45, perillä Pyhäjoella 18.05

 

Pyhäjoki-Helsinki

Suora Onnibus-yhteys

10.6. lähtö 23.30, perillä 9.55 ma-aamuna

 

Lisätietoa ohjelmasta, ilmoittautumisesta ja majoittumisesta saat osoitteesta vaentapaaminen(at)maanystavat.fi

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoviesti matkustamiseen, ohjelmaan ja majoittumiseen liittyen 31.5. jälkeen.

 

Maan ystävien väentapaamiset

Väentapaamiset ovat kahdesti vuodessa järjestettäviä valtakunnallisia tapahtumia, joissa Maan ystävien jäsenet ja aktiivit voivat tavata toisiaan, oppia uusia taitoja, kuulla eri puolilla Suomea järjestettävästä toiminnasta ja vaikuttaa yhdistyksen asioihin vuosikokouksessa. Väentapaamiseen ovat tervetulleita kaikki Maan ystävät aiemmasta järjestöaktiivisuudesta riippumatta. Myös kaikki uudet, toiminnasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita.

Kevätväentapaamisessa käsitellään sääntömääräisinä edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös, syksyllä seuraavan vuoden toimintasuunnitelma talousarvioineen, sekä valitaan yhdistykselle hallitus.

Lisäksi väentapaamisiin kuuluu vaihtelevaa ohjelmaa, kuten seminaareja, käsillä tekemistä, tiedon ja kokemusten vaihtamista sekä hauskanpitoa.

Väentapaamisia järjestetään eri puolilla Suomea, eri Maan ystävien paikallistoimijoiden kotiseuduilla.