Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Liity Maan ystäviin: lahjaksi Yksi auto vähemmän -tarra!

Uutiset·4.6.2019·

Liittymällä Maan ystävien jäseneksi autat meitä toimimaan ympäristönsuojelun, ihmis- ja eläinoikeuksien, kehityskysymysten, rauhan ja demokratian edistämiseksi sekä vapaan ja aktiivisen kansalaisyhteiskunnan puolesta. Kun liityt nyt, saat lahjaksi kantaaottavan Yksi auto vähemmän -tarran polkupyöräsi koristeeksi. Säänkestävä tarra on valittavissa kahdeksalla kielellä: suomi, ruotsi, englanti, espanja, ranska, saksa, viro ja venäjä. Tarrapohja on musta ja teksti valkoinen. Lahjan saa liittyessään 30.6.2019 mennessä. Tuotteella ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Maan ystävät ry maksaa postimaksun.

Liittyminen käy kätevästi nettilomakkeella. Jäsenmaksu on 30 € vuodessa (10 € vähävaraisilta). Kirjoita liittymislomakkeen lisätietoja-kohtaan, millä kielellä tarran haluat. Mikäli haluat liittyä, mutta et halua lahjaa, jätä jäseneksiliittymislomakkeen lisätietoja-kohta tyhjäksi tai kirjoita siihen ettet halua tarraa.

Riippumattomuuden ja toiminnan jatkuvuuden kannalta jokainen jäsenmaksu on korvaamattoman arvokas pienelle järjestöllemme. Kanna sinäkin kortesi kekoon paremman maailman puolesta ja liity nyt! Jos olet jo jäsen, voit auttaa jäsenhankinnassa vinkkaamalla tarjouksesta kaverillesikin. :)

Jäsenenä olet tervetullut maksutta kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin väentapaamisiin. Mahdollisuuksien mukaan korvaamme jäsenille matkakulut koulutuksiimme ja tapahtumiimme ympäri Suomen, sekä tarjoamme ruuat ja majoitukset. Jäsenenä olet äänioikeutettu ja pääset vaikuttamaan järjestön kehittämiseen ja päätöksiin vuosikokouksissa. Jäsenemme käyttävät äänivaltaa ilmastokampanjatapaamisessa, jossa tehdään päätökset ilmastokampanjointimme isoista linjoista, valitaan ohjausryhmä sekä ilmastokampanjavastaavat.

Jäsenyydelläsi tuet aktiivista ja monipuolista, vapaaehtoisvoimin tehtävää toimintaamme, josta voit lukea lisää alta. Sääntömme näet täältä.

Lisätiedot & yhteydenotot jäsenasioissa:

toimisto@maanystavat.fi

puh/Telegram/Whatsapp: 045 886 3958

 

VUODEN 2019 TOIMINTA PÄHKINÄNKUORESSA

Maan ystävissä toimitaan erilaisten teemojen ympärillä toimintaryhmissä:

- Ilmastotoiminnassa vaikutetaan energia- ja ilmastopoliittisiin kysymyksiin paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla. Hiilivapaan Suomi -kampanja kampanjoi turpeen ja kivihiilen kieltämiseksi ja metsienhakkuutavoitteiden laskemiseksi. Yhteisöenergia-kampanja edistää yhteisöjen omistaman tai hallinnoiman uusiutuvan energian tuotantoa ja energiademokraattisempaa Suomea. Lentoverokampanja kerää kannattajia lentoveroa vaativaan kansalaisaloitteeseen.

- Kaivoskriittinen ryhmä tutkii ja tiedottaa kultakaivosten parissa Pirkanmaan alueella erityisesti liittyen Kaapelikulman kaivokseen Valkeakoskella.

- Ydinvoimatoimintaryhmä keskittyy Fennovoiman ydinvoimalahankkeen vastaiseen kamppailuun osana globaalia ydinvoimanvastaista liikettä.

- Vesiryhmä tiedottaa maailman vesikriisistä piilovesi- ja vesijalanjälkinäkökulmasta paikallisella tasolla ja kv-toimintaan osallistuen sekä julkaisee aiheesta uuden esitteen.

- Alkuperäiskansat ja yhteys maahan ja metsään -toimijat työskentelevät alkuperäiskansojen ja yhteisöllisten maata ja metsää koskevien oikeuksien edistämiseksi paikallisesti ja kansainvälisesti. Ryhmä edistää perinneparannusta ja itsehoitokulttuuria yhteydessä biodiversiteetin kestävään käyttöön ja sen vahvistamiseen.

- Ruokatoiminta on mukana akateemista tutkimusta ja järjestötoimintaa yhdistävässä ”Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet” -hankkeessa, edistäen ilmastokestävyyttä joukkoruokailussa.

- Maaoikeus- ja metsätoiminta toimii luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi kansallisesti ja järjestöyhteistyössä kansainvälisesti.

- Sosiaalifoorumitoiminnassa mukana ollaan Suomen ja Tampereen sosiaalifoorumeissa. Yhteistyötä tehdään myös Euroopan (ESF) ja kansainvälisellä (WSF) tasolla.

- Taloudellisen oikeudenmukaisuuden toiminta jatkaa vapaakauppasopimusten kriittistä seurantaa ja siihen liittyvää kansallista ja kv-toimintaa.

- Nuoret Maan ystävät -ryhmä keskittyy Euroopan nuorten Maan ystävien (YFoEE) “Equality & Interculturalism” -toimintaryhmän tavoin tasa-arvon ja intersektionaalisuuden ympärille.

Teemakohtaisten toimintaryhmien lisäksi Maan ystävissä toimitaan myös paikallistasolla. Toimintaa on Helsingistä Ouluun. Paikallisryhmät ovat omaehtoisia ja toimivat paikallisten aktiivien lähtökohdista. Jäsenmaksullasi tuet myös paikallista kansalaistoimintaa suoraan: palautamme jäsenmaksuista rahaa paikallisryhmille sen mukaan, kuinka paljon sillä seudulla asuvat jäsenet maksavat jäsenmaksujaan.

Toimintakertomuksemme ja -suunnitelmamme näet kokonaisuudessaan täältä