Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Liity Maan ystäviin: lahjaksi Naomi Kleinen kirja ”Tämä muuttaa kaiken – Kapitalismi vs ilmasto”

Uutiset·4.11.2019·

Naomi Klein: Tämä muuttaa kaiken – Kapitalismi vs ilmasto

Liittymällä Maan ystävien jäseneksi autat meitä toimimaan ilmastokriisin pysäyttämisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Kun liityt nyt, saat lahjaksi Naomi Kleinen kiitellyn ”Tämä muuttaa kaiken – Kapitalismi vs ilmasto” -kirjan. Lue lisää kirjasta tästä. Kirja on täysikokoinen versio (ei pokkari). Lahjan saa kun liittyy 30.11.2019 mennessä. Tuotteella ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Maan ystävät ry maksaa postimaksun.

Liittyminen käy kätevästi nettilomakkeella. Jäsenmaksu on 30 € vuodessa (10 € vähävaraisilta). Kirjoita liittymislomakkeen lisätietoja-kohtaan, että haluat kirjan. Mikäli haluat liittyä, mutta et halua lahjaa, kirjoita lisätietoja-kohtaan ettet halua kirjaa.

Riippumattomuuden ja toiminnan jatkuvuuden kannalta jokainen jäsenmaksu on korvaamattoman arvokas pienelle järjestöllemme. Kanna sinäkin kortesi kekoon paremman maailman puolesta ja liity nyt! Jos olet jo jäsen, voit auttaa jäsenhankinnassa vinkkaamalla tarjouksesta kavereillesikin.

Jäsenenä olet tervetullut maksutta kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin väentapaamisiin. Mahdollisuuksien mukaan korvaamme jäsenille matkakulut koulutuksiimme ja tapahtumiimme ympäri Suomen, sekä tarjoamme ruuat ja majoitukset. Jäsenenä olet äänioikeutettu ja pääset vaikuttamaan järjestön kehittämiseen ja päätöksiin vuosikokouksissa.

Jäsenyydelläsi tuet aktiivista ja monipuolista, vapaaehtoisvoimin tehtävää toimintaamme, josta voit lukea lisää alta. Sääntömme näet täältä.

Lisätiedot & yhteydenotot jäsenasioissa:

toimisto@maanystavat.fi

puh/Telegram/Whatsapp: 045 886 3958

 

Maan ystävien toiminnan pääkohdat:

Maan ystävissä toimitaan erilaisten teemojen ympärillä toimintaryhmissä:

- Ilmastotoiminnassa vaikutetaan ilmasto-, energia- ja liikennepoliittisiin kysymyksiin paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla. Hiilivapaa Suomi -kampanja keskittyy vaatimaan Fortumia sulkemaan sen osaomistaman saksalaisen Uniperin hiilivoimalat. Uniperin hiilivoimaloiden päästöt ovat valtavat: ne ovat vastaavankokoiset kuin noin puolet Suomen vuosipäästöistä. Lentoverokampanja seuraa lentoveroa vaativan kansalaisaloitteen eduskuntakäsittelyä ja järjestää aloitetta tukevaa toimintaa. Yhteisöenergia-kampanja edistää yhteisöjen omistaman tai hallinnoiman uusiutuvan energian tuotantoa ja energiademokraattisempaa Suomea.

- Pelastetaan Amazonin sademetsät -kampanja tiedottaa Amazonian sademetsän tilanteesta ja lähettää vetoomuksia päättäjille.

- Maaoikeus- ja metsätoiminta toimii luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi kansallisesti ja järjestöyhteistyössä kansainvälisesti.

- Kaivoskriittinen ryhmä tutkii ja tiedottaa kultakaivosten parissa Pirkanmaan alueella erityisesti liittyen Kaapelikulman kaivokseen Valkeakoskella.

- Vesiryhmä tiedottaa maailman vesikriisistä piilovesi- ja vesijalanjälkinäkökulmasta paikallisella tasolla ja kansainväliseen toimintaan osallistuen. Ryhmä julkaisi lisäksi aiheesta uuden esitteen elokuussa.

- Alkuperäiskansat ja yhteys maahan ja metsään -toimijat toimivat alkuperäiskansojen ja yhteisöllisten maata ja metsää koskevien oikeuksien edistämiseksi paikallisesti ja kansainvälisesti. Ryhmä edistää perinneparannusta ja itsehoitokulttuuria yhteydessä biodiversiteetin kestävään käyttöön ja sen vahvistamiseen.

- Ydinvoimatoimintaryhmä keskittyy Fennovoiman ydinvoimalahankkeen vastaiseen kamppailuun osana globaalia ydinvoimanvastaista liikettä.

- Ruokatoiminta on mukana akateemista tutkimusta ja järjestötoimintaa yhdistävässä ”Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet” -hankkeessa, edistäen ilmastokestävyyttä joukkoruokailussa. Ruokatoiminnalla on lisäksi kaupunkiviljelyprojekti Helsingissä.

- Sosiaalifoorumitoiminta on mukan Suomen ja Tampereen sosiaalifoorumeissa. Yhteistyötä tehdään myös Euroopan (ESF) ja kansainvälisellä (WSF) tasolla.

- Nuoret Maan ystävät -ryhmä keskittyy Euroopan nuorten Maan ystävien (YFoEE) “Equality & Interculturalism” -toimintaryhmän tavoin tasa-arvon ja intersektionaalisuuden ympärille.

- Taloudellisen oikeudenmukaisuuden toiminta jatkaa vapaakauppasopimusten kriittistä seurantaa ja siihen liittyvää kansallista ja kv-toimintaa.

Teemakohtaisten toimintaryhmien lisäksi Maan ystävissä toimitaan myös paikallistasolla. Toimintaa on Helsingistä Ouluun. Paikallisryhmät ovat omaehtoisia ja toimivat paikallisten aktiivien lähtökohdista. Jäsenmaksullasi tuet myös paikallista kansalaistoimintaa suoraan: palautamme jäsenmaksuista rahaa paikallisryhmille sen mukaan, kuinka paljon sillä seudulla asuvat jäsenet maksavat jäsenmaksujaan.

Toimintakertomuksemme ja -suunnitelmamme näet kokonaisuudessaan täältä