Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Liity Maan ystäviin 31.12.2021 mennessä: saat lahjaksi kirjan

Uutiset·1.12.2021·

Liittymällä Maan ystävien jäseneksi autat meitä toimimaan ekologisesti kestävän ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen maailman puolesta. Kun liityt nyt, saat lahjaksi kiinnostavaa Maan ystävien teemoihin liittyvää luettavaa!

Voit valita lahjaksi yhden seuraavista kirjoista:

Hanna Nikkanen & työryhmä: Hyvän sään aikana – Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken

Naomi Klein: Tämä muuttaa kaiken – Kapitalismi vs ilmasto

Risto Isomäki: Meat, milk & climate

Markku Tahkokorpi (toim.): Aurinkoenergia Suomessa

Saat lahjan kun liityt 31.12.2021 mennessä. Liity ja maksa jäsenmaksusi viimeistään 17.12. mikäli haluat saada kirjan ennen joulua (loput kirjat lähetetään tammikuussa).

Kirjoja on rajallisesti varastossa. Mikäli joku kirjoista loppuu, tarjoamme tilalle toisen vaihtoehdon. Tuotteella ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Maan ystävät ry maksaa toimituskulut.

Liity jäseneksi tällä lomakkeella. Jäsenmaksu on 30 € vuodessa (10 € vähävaraisilta). Kirjoita liittymislomakkeen lisätietoja-kohtaan minkä kirjan haluat. Kirjoita myös jos et halua lahjaa.

Riippumattomuuden ja toiminnan jatkuvuuden kannalta jokainen jäsenmaksu on korvaamattoman arvokas pienelle järjestöllemme. Kanna sinäkin kortesi kekoon paremman maailman puolesta ja liity nyt! Jos olet jo jäsen, voit auttaa jäsenhankinnassa vinkkaamalla tarjouksesta kavereillesikin.

Jäsenenä olet tervetullut maksutta kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin väentapaamisiin. Jäsenenä olet myös äänioikeutettu ja pääset vaikuttamaan järjestön kehittämiseen ja päätöksiin vuosikokouksissa.

Jäsenyydelläsi tuet aktiivista ja monipuolista, vapaaehtoisvoimin tehtävää toimintaamme, josta voit lukea lisää alta. Sääntömme näet täältä.

Lisätiedot & yhteydenotot jäsenasioissa:

toimisto[ät]maanystavat.fi

puh: 045 886 3958

---

Toiminta vuonna 2021:

Maan ystävien toiminta on aktiivista ja monipuolista!

Paikallinen toiminta tapahtuu paikallisryhmissä. Maan ystävillä on tällä hetkellä paikallisryhmiä Helsingissä, Tampereella ja Porvoossa.

Valtakunnallinen toiminta tehdään erilaisten teemojen ympärillä toimintaryhmissä:

- Hiilivapaa Suomi -kampanja vaatii yrityksiä toimimaan sen mukaisesti, että ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa 1,5 asteeseen. Kampanjan toiminta keskittyy Fortumiin, joka omistaa saksalaisen Uniperin kautta suuren määrän hiilivoimaa ympäri Eurooppaa.

- Lentoverokampanja seuraa lentoveroa vaativan kansalaisaloitteen eduskuntakäsittelyä ja järjestää aloitteen hyväksymistä tukevaa toimintaa.

- Ilmasto-oikeudenmukaisuustoimintaryhmä pyrkii tuomaan ilmasto- ja ympäristökriiseistä käytävien keskustelujen ja kamppailujen keskiöön sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämisen sekä risteävien sorron muotojen purkamisen. Ryhmän painopisteet ovat erityisesti antifasismi, johon lukeutuu ekofasismin vastustaminen, antirasismi ja antikapitalismi sekä erilaisiin oikeudenmukaisuuskamppailuihin osallistuvien ruohonjuuritason liikkeiden tukeminen.

- Alkuperäiskansat ja yhteys maahan ja metsään -ryhmä jatkaa työtään alkuperäiskansojen ja yhteisöllisten maata ja metsää koskevien oikeuksien edistämiseksi.

- Ruokatoiminta tukee toiminnallaan vegaanista kasvisruokaa sekä ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää paikallista ruoantuotantoa. Ryhmä on myös mukana akateemista tutkimusta ja järjestötoimintaa yhdistävässä ”Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet” -hankkeessa sekä Ilmastokestävää kasvisruokaa -kampanjassa, jotka edistävät ilmastokestävien kasvisruokavaihtoehtojen saatavuutta joukkoruokailussa.

- Kaivosryhmän toiminta keskittyy Pirkanmaan kultakaivosten ympäristöongelmiin. Ryhmä jatkaa myös Kaapelinkulman kulta -valokuvanäyttelyn esittämistä.

- Vesiryhmä tiedottaa maailman vesikriisistä piilovesi- ja vesijalanjälkinäkökulmasta paikallisella tasolla sekä osallistuu kansainväliseen toimintaan.

- Maaoikeus- ja metsätoiminta toimii luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi kansallisesti ja kansainvälisesti. Ryhmä seuraa erityisesti suomalaistaustaisten sellu- ja puuplantaasiyritysten kansainvälisiä toimia.

- Taloudellisen oikeudenmukaisuuden toiminta jatkaa vapaakauppasopimusten kriittistä seurantaa ja siihen liittyvää kansallista ja kansainvälistä toimintaa. Ryhmä osallistuu myös YK:n yrityksiä sitovan ihmisoikeussopimuksen laadintaprosessiin ja siihen liittyvään toimintaan.

- Sosiaalifoorumitoiminta on mukana järjestämässä Suomen ja Tampereen sosiaalifoorumeita. Yhteistyötä tehdään myös Maailman (WSF) sosiaalifoorumien osalta.

Tämän vuoden toimintasuunnitelman sekä aiempien vuosien toiminnasta voit lukea nettisivuiltamme.