Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Jäseneksiliittymislahjana nyt ilmastokalenteri!

Uutiset·16.1.2019·

Ilmastokalenteri 2019 #nytonpakko

MY on toiminut yli kahden vuosikymmenen ajan oikeudenmukaisemman ja kestävämmän maailman puolesta. Jäsenenä autat toimimaan tästäkin eteenpäin ympäristönsuojelun, ihmis- ja eläinoikeuksien, kehityskysymysten, rauhan ja demokratian sekä vapaan kansalaisaktivismin ja kansalaisyhteiskunnan puolesta. Jäseneksi liittyvät saavat lahjaksi mitä ajankohtaisimman ilmastokalenterin: vuoden 2019 seinäkalenteri antaa konkreettisia vinkkejä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi esittelemällä vuoden mittaan kaksitoista ilmastovaikuttamisen teemaa! Lahjan saa liittyessään 31.1.2019 mennessä. Tuotteella ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Liittyminen käy kätevästi nettilomakkeella. Vuosimaksu on 30€ (10€ vähävaraisilta). Mikäli haluat liittyä mutta et halua lahjaa, kirjoita lisätietoja-kohtaan ettet tahdo kalenteria.

Riippumattomuuden ja toiminnan jatkuvuuden kannalta jokainen jäsenmaksu on korvaamattoman arvokas pienelle järjestöllemme. Kanna sinäkin korkesi kekoon paremman maailman puolesta ja liity nyt! Jos olet jo jäsen, autathan jäsenhankinnassa vinkkaamalla tarjouksesta kaverillesikin. :)

Jäsenenä olet tervetullut maksutta kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin väentapaamisiin. Mahdollisuuksien mukaan korvaamme jäsenille matkakulut koulutuksiimme ja tapahtumiimme ympäri Suomen, sekä tarjoamme ruuat ja majoitukset. Jäsenenä olet äänioikeutettu ja pääset vaikuttamaan päätöksiin keväisissä ja syksyisissä vuosikokouksissa. Jäsenemme käyttävät äänivaltaa vuosittaisessa ilmastokampanjatapaamisessa, jossa tehdään päätökset ilmastotoimintamme isoista linjoista. Jäsenyydelläsi tuet aktiivista ja monipuolista, vapaaehtoisvoimin tehtävää toimintaamme, josta voit lukea lisää alta. Sääntömme näät täältä.

Lisätiedot & yhteydenotot jäsenasioissa: 
toimisto(at)maanystavat.fi

 

VUODEN 2019 TOIMINTA PÄHKINÄNKUORESSA

MY:ssä toimitaan erilaisten teemojen ympärillä toimintaryhmissä.

Ilmastotoiminnassa vaikutetaan energia- ja ilmastopoliittisiin kysymyksiin paikallisella, valtakunnallisella ja kv-tasolla, sekä seurataan ilmastolain toteutumista järjestöyhteistyötä tehden. Hiilivapaan Suomi -kampanja eduskuntavaalikampanjoi turpeen ja kivihiilen kieltämiseksi ja metsienhakkuutavoitteiden laskemiseksi. Yhteisöenergia-kampanja edistää yhteisöjen omistaman tai hallinnoiman uusiutuvan energian tuotantoa ja energiademokraattisempaa Suomea.  Ydinvoimatoimintaryhmä keskittyy Fennovoiman ydinvoimalahankkeen vastaiseen kamppailuun osana globaalia ydinvoimanvastaista liikettä. Kaivoskriittinen ryhmä tutkii ja tiedottaa kultakaivosten parissa Pirkanmaan alueella, jatkaen myös Talvivaaran parissa toimimista. Vesiryhmä tiedottaa maailman vesikriisistä piilovesi- ja vesijalanjälkinäkökulmasta paikallisella tasolla ja kv-toimintaan osallistuen. Alkuperäiskansat ja yhteys maahan ja metsään -toimijat työskentelevät alkuperäiskansojen ja yhteisöllisten maata ja metsää koskevien oikeuksien edistämiseksi paikallisesti ja kansainvälisesti. Ryhmä edistää perinneparannusta ja itsehoitokulttuuria yhteydessä biodiversiteetin kestävään käyttöön ja sen vahvistamiseen.  Ruokatoiminta on mukana akateemista tutkimusta ja järjestötoimintaa yhdistävässä ”Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet” -hankkeessa, edistäen ilmastokestävyyttä arkiruokavalioissa. Maaoikeus- ja metsätoiminta toimii luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi kansallisesti ja järjestöyhteistyössä kansainvälisesti. Sosiaalifoorumitoiminnassa mukana ollaan Suomen ja Tampereen sosiaalifoorumeissa. Yhteistyötä tehdään myös Euroopan (ESF) ja Maailman (WSF) tasolla. Taloudellisen oikeudenmukaisuuden toiminta jatkaa vapaakauppasopimusten kriittistä seurantaa ja siihen liittyvää kansallista ja kv-toimintaa. Nuoret Maan ystävät-ryhmä keskittyy YFoEE:n toimintaryhmän “Equality & Interculturalism” tavoin tasa-arvon ja intersektionaalisuuden ympärille.

Teemakohtaisten toimintaryhmien lisäksi MY:ssä toimitaan paikallisesti. Toimintaa on Helsingistä Ouluun. Paikallisryhmät ovat omaehtoisia ja toimivat paikallisten aktiivien lähtökohdista. Jäsenmaksullasi tuet myös paikallista kansalaistoimintaa suoraan: palautamme jäsenmaksuista rahaa paikallisryhmille sen mukaan, kuinka paljon sillä seudulla asuvat jäsenet maksavat jäsenmaksujaan.

Toimintakertomuksemme ja -suunnitelmamme näät kokonaisuudessaan täältä