Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Ydinvoimanvastainen toiminta

Toiminta

Ydinvoimatoimintaryhmä keskittyy Fennovoiman ydinvoimalahankkeen vastaiseen kamppailuun osana globaalia ydinvoimanvastaista liikettä. Ryhmän käyttämiä keinoja ovat verkostoituminen Fennovoiman vastaisen liikkeen laajentamiseksi ja vahvistamiseksi, tiedotustoiminta ydinvoimaa ja Fennovoiman hanketta koskevan tiedon levittämiseksi, varainhankinta toiminnan rahoittamiseksi sekä suora toiminta Fennovoiman ja sidosryhmien painostamiseksi.

Ydinvoimatoimintaryhmä etsii uusia yhteistyökumppaneita järjestöistä, ryhmistä, verkostoista ja muita toimijoista. Ryhmä kehittää kansainvälistä yhteistoimintaa, tiedotusta ja yhteistyötä kansainvälisen ydinvoiman vastaisen verkoston kanssa.

Ydinvoimatoimintaryhmä levittää muun muassa MY:n viestintäkanavissa itsensä ja muiden toimijoiden tuottamaa ydinvoima-aiheista sisältöä. Ryhmä kääntää Fennovoimaan liittyviä tekstejä ja tarjoaa niitä venäläisille ja eurooppalaisille yhteistyökumppaneille. Ryhmä myös tiedottaa toiminnastaan medialle.

Fennovoiman sidosryhmien painostaminen: Ydinvoimatoimintaryhmä osallistuu avoimesti ja rauhanomaisesti erilaisiin tempauksiin, mielenosoituksiin ja muihin aktioihin Fennovoimaa ja sen sidosryhmiä vastaan.

 

Linkkejä:
Infokeskus Hanhikivi
Stop Fennovoima
Pro Hanhikivi
Naiset Rauhan Puolesta
 

Uutiset

(Elisabeth Holmström Annalan museolla Kuva: Noora Ojala / Maan ystävät) Ydinvoima puhutti Pyhäjoella - Pohjoismainen yhteistilaisuus kotiseutumuseolla
Julkaistu 10.6.2018 · Ydinvoimanvastainen toiminta
– Fennovoiman ydinvoimala Pyhäjoella lämmittäisi Perämerta yhtä paljon kuin miljoona omakotitaloa, havainnollisti...
Fennovoima - tilanne keväällä 2018
Julkaistu 25.5.2018 · Ydinvoimanvastainen toiminta
Fennovoiman ydinvoimalaprojekti Pyhäjoen Hanhikivellä on monelta osin myöhässä aikataulusta. Vuonna 2014...
(Kuva: Kikka Rytkönen) Fennovoima aloitti vesirakentamista – vastuu ympäristö- ja talousvahingoista vyöryy muille
Julkaistu 6.9.2016 · Ydinvoimanvastainen toiminta
(In English below) Fennovoima on tiedottanut monikansallisen Boskalis-yhtiön tytäryhtiön Terramaren aloittaneen...