Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Sosiaalifoorumin aktivismi-keskustelu kuunneltavissa Totuusradion luentoarkistossa!

Uutiset·Sosiaalifoorumi·13.4.2017·

Maan ystävien vesitoimintaryhmä, Tampereen Maan ystävät, Pirkanmaan Rauhanpuolustajat ja Oma maa -osuuskunta järjestivät Suomen sosiaalifoorumissa 1.4.2017 piirikeskustelun "Lisää aktivismia vai eroon aktivismista?". Keskustelu nauhoitettiin, ja sen voi kuunnella Totuusradion luentoarkistosta. Keskustelusta on otteita myös Toivoradion keskustelussa. Lisätietoja alla. 

http://www.totuusradio.fi/luentoarkisto/ 

Suomen sosiaalifoorumi:
Lisää aktivismia vai eroon aktivismista?

Keskustelijat ovat tavalla tai toisella lähellä ympäristöliikettä: Tutkija-aktivisti Teppo Eskelinen, toimittaja Riikka Kaihovaara, väitöstutkija Karim Maiche, kirjailija Alexandra Salmela, osuuskunta-aktivisti ja maatyöläinen Teija Heikkinen, taloustutkija Paavo Järvensivu.

Modernin ympäristöliikkeen lupaus onnellisesta tulevaisuudesta jäi historiaan ympäristön tilan siirryttyä väistämättömän heikkenimisen aikakauteen ja joukkosammumisen uhkan muututtua todelliseksi.

Mitä tämä merkitsee ympäristöliikkelle? Onko sen aika ohi, hajautuuko se erillisiksi kampajoiksi, siirtyyko aktivismi menneisyyteen ja sen sijaan asettuvat arjen kamppailut heikkenevällä planeetalla? Vai eikö ympäristöliike tarvitse päivitettyä itsemäärittelyä?

Keskustelu nauhoitettu Kepan tiloissa Helsingissä lauantaina 1.4.2017. Kesto noin 2 tuntia.

======================================================

http://www.totuusradio.fi/toivoradio/ 

”Hope locates itself in the premises that we don’t know what will happen and that in the spaciousness of uncertainty is room to act.” Rebecca Solnit 2004

Miten voi toivoa maailmassa, jonka elinkelpoisuus vaikuttaa kaikin puolin olevan vaakalaudalla? Miten toivoa koetaan, tuotetaan ja ylläpidetään? Millaisia merkityksiä toivolla on poliittisessa toiminnassa ja yhteiskunnallisissa liikkeissä? Mitä toivo oikeastaan edes on? Mikä erottaa sen katteettomasta optimismista tai naiivista kehitysuskosta?

Toivoradion lähtökohtana on Rebecca Solnitin teos Hope in the Dark. Vuonna 2004 julkaistun kirjan esseissä Solnit käsittelee toivoa toimintana ja mahdollisuutena ja esittelee erilaisia toivoa herättäviä yhteiskunnallisen toiminnan muotoja eri vuosikymmeniltä. Teoksen ympärillä kokoontui keväällä 2017 lukupiiri, jonka jäsenistä osa on mukana suorassa lähetyksessä keskustelemassa toivosta yhdessä Jiipu Uusitalon ja Saara Särmän kanssa. Lisäksi lähetyksessä kuullaan otteita 1.4. Suomen sosiaalifoorumin Lisää aktivismia vai eroon aktivismista? -keskustelutilaisuudesta. Lähetyksen toimittavat Veera Kaleva ja Pieta Hyvärinen.