Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Sosiaalifoorumi

Sosiaalifoorumi 2014 Helsingissä

Toiminta

Maan ystävät on mukana Suomen ja Tampereen sosiaalifoorumeissa. Yhteistyötä tehdään myös Euroopan (ESF) ja Maailman (WSF) tasolla. Maan ystävien jäsenyys sosiaalifoorumiverkostoissa on vuosittain muotoutuvaa toiminnan sisältöjen kautta, joten varsinaista edustajaa niihin ei ole määrätty. MY:n aktiivisuus on kuitenkin ollut jatkuvaa ja monipuolista niin kotimaassa kuin maailmalla. Maan ystävien Sosiaalifoorumi-toimintaryhmä koordinoi yhdistyksen ja sosiaalifoorumien välistä yhteistyötä, tiedottaa tapahtumista ja kerää sosiaalifoorumitoiminnalle rahoitusta.

Sosiaalifoorumi on alusta kansalaiskeskustelulle. Sosiaalifoorumi ei ole itsenäinen organisaatio, vaan tapahtumaa on järjestämässä suuri joukko erilaisia kansalaisjärjestöjä, verkostoja, yhteiskunnallisia liikkeitä, ay-liikkeitä, kirkollisia ja kulttuurialan toimijoita.  Suomen sosiaalifoorumissa etsitään seminaarien, paneelikeskustelujen, työpajojen, teatterin, valokuvataiteen ja musiikin voimalla inhimillisiä vaihtoehtoja vallitsevalle uusliberalistiselle politiikalle sekä ratkaisuehdotuksia Suomen ja maailman ongelmiin.

Suomen sosiaalifoorumi on osa kansainvälistä sosiaalifoorumien verkostoa, joka koostuu alueellisista ja temaattisista sosiaalifoorumeista. Foorumeista merkittävin on maailman sosiaalifoorumi (World Social Forum, WSF), joka on kasvanut globaalin kansalaisyhteiskunnan ehkä tärkeimmäksi keskusteluareenaksi. Maailman sosiaalifoorumit ovat koonneet yhteen parhaimmillaan reilusti yli 100 000 osanottajaa.

Vuonna 2018 Maan ystävät osallistuu itse Sosiaalifoorumin järjestämisen lisäksi kahdella osatapahtumalla: 
Kehitysmaaliikkeen loppu vai tulevaisuus muuttuneessa maailmassa? la 21.4. klo 14:
https://www.facebook.com/events/838660546344341/ 
Inner Nature Exhibition 6 videota vesikriisistä ja keskustelu, su 22.4. klo 11:
https://www.facebook.com/events/443616019427264/
Pidämme myös esittelypöytää Sosiaalifoorumissa 21.-22.4., tule tervehtimään!

Uutiset

(Kuva: Anssi Ahlberg / sosiaalifoorumi.fi) MY mukana Sosiaalifoorumissa 21.-22.4.2018
Julkaistu 7.2.2018 · Sosiaalifoorumi
Maan ystävät on mukana tekemässä Suomen sosiaalifoorumia 21.-22.4. Kansalaistyhteiskunnan toimijoita yhteen...
Sosiaalifoorumin aktivismi-keskustelu kuunneltavissa Totuusradion luentoarkistossa!
Julkaistu 13.4.2017 · Sosiaalifoorumi
Maan ystävien vesitoimintaryhmä, Tampereen Maan ystävät, Pirkanmaan Rauhanpuolustajat ja Oma maa -osuuskunta...
Sosiaalifoorumi 2016 Tämän vuoden Sosiaalifoorumi järjestetään 1.4.2017 Helsingin Kalliossa – tervetuloa järjestämään ohjelmaa ja tukemaan tapahtuman järjestelyissä!
Julkaistu 31.1.2017 · Sosiaalifoorumi
Haluatko olla mukana toteuttamassa yhteisponnistusta, joka tarjoaa tilan kriittisille ruohonjuuritason äänille ja eri...