Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Suora toiminta ja massa-aktiot ympäristöliikkeessä

Tapahtumat· Helsinki 16.11.·

Maan ystävät ry:n syysväentapaamisen kaikille avoin tapahtuma "Suora toiminta ja massa-aktiot ympäristöliikkeessä: Hollannin Maan ystävät, Code Rood ja Ende Gelände" Pauligin huvilalla (Mechelininkatu 36 B) perjantaina 16.11. klo 18-20

Illan alustavat Varpu Sairinen ja Juha Penttilä. Sairinen on työskennellyt Hollannin Maan ystävillä actionkoordinaattorina, joten hänellä on ensi käden tietoa järjestöstä, joka on Friends of the Earth Internationalin ja Friends of the Earth Europen kautta Suomen Maan ystävien kumppanijärjestö. Sairinen ja Penttilä kertovat kokemuksistaan Code Rood ja Ende Gelände -massa-aktioissa Alankomaissa ja Saksassa. Alustuksen jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle massa-aktioista ja suorasta toiminnasta Suomessa.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/299246994251522/

Keskustelun päätteeksi otamme solidaarisuusvalokuvan terveisiksi Lontoon Rebellion Day -tapahtumaan (https://www.facebook.com/events/1758991460816073/).

===================================================
Maan ystävät ry:n syysväentapaaminen

Kansainvälisen Friends of the Earth International -verkoston jäsen Maan ystävät ry järjestää kaksi kertaa vuodessa väentapaamisia, joihin kutsutaan koko jäsenistö keskustelemaan ajankohtaisista ympäristö- ja yhteiskunnallisista aiheista sekä syventämään tietouttaan niistä. Väentapaamisissa suunnitellaan järjestön sekä sen toimintaryhmien ja kampanjoiden toimintaa, mutta ennen kaikkea tutustutaan toisiimme järjestölle otollisissa ympäristöissä.

Lue lisää: 
https://www.facebook.com/events/2156073301379387/
http://maanystavat.fi/tapahtumat/syysvaentapaaminen-16-18112018
___________________________________________________

Hollannin Maan ystävät

Hollannin Maan ystävät (Milieudefensie) on vuonna 1971 perustettu ympäristöjärjestö, joka työskentelee reilun ja kestävän maailman puolesta. Valtakunnalliseen järjestöön kuuluu 65 paikallisryhmää, ja sillä on yli 87 000 jäsentä ja lahjoittajaa. Hollannin Maan ystävien toiminnan painopisteitä ovat energia, ruoka, metsät, talous ja liikenne. 

Lue lisää: 
https://en.milieudefensie.nl/

___________________________________________________

Ende Gelände ja Code Rood

Ende Gelände Sakassa ja Code Rood Alankomaissa ovat massamuotoiseen kansalaistottelemattomuuteen perustuvia aktioita ilmastonmuutoksesta vastuussa olevia yrityksiä ja hallituksia vastaan. Tänä vuonna elokuussa Code Rood keräsi Groeningeniin 700 osallistujaa blokkaamaan NAM-yhtiön kaasuntuotantoa ja lokakuussa Ende Gelände toi Reininmaan hiilikentille 6500 osallistujaa pysäyttämään hetkellisesti RWE-yhtiön toiminnan.

Lue lisää:
http://voima.fi/artikkeli/2018/maa-jarkkyy-groeningenissa/
https://code-rood.org/en/
https://www.ende-gelaende.org/en/
https://www.facebook.com/EGFinland/