Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Lähde mukaan toimintaan - Maan ystävien syysväentapaaminen 8.-10.11.2019

Tapahtumat· 8.11. - 10.11.·

Onko tässä suomalaisen metsän arkkityyppi?

Tule mukaan Maan ystävien syysväentapaamiseen!
 

Syysväentapaaminen toteutuu tänä syksynä Östersundomissa, itäisessä Helsingissä (ent. Sipoo), 8. – 10.11.2019. Helsingin keskustasta paikalle saapuminen vie noin tunnin. 

Väentapaaminen on avoin kaikille Maan ystävien toiminnassa mukana oleville sekä siitä kiinnostuneille. Jäsenille tapahtuma on maksuton, muilta perimme 15 euron osallistumismaksun. Jäsenille korvaamme tarvittaessa julkisilla kulkuvälineillä syntyneet matkakulut alkuperäisiä matkalippuja vastaan. Jäsenyydet tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tapahtumassa tarjotaan lounaat ja päivälliset sekä aamu-, ilta- ja välipalat. Kaikki ruoka on vegaanista.

Paikalla voit halutessasi majoittua ja toivottavaa se onkin yhteisen kokemuksen vahvistamiseksi. Sisätiloissa on sänkyjä ja patjoja, joissa pärjäät mukavasti oman makuupussin tai petivaatteiden kanssa. Tiloista löytyy myös sauna ja suihkut.

Väentapaaminen on turvallinen tila kaikille eikä siihen kuulu minkäänlainen syrjintä ikään, sukupuoleen, uskontoon, kulttuuriseen taustaan tai muuhun liittyen.

Paikalle voit saapua joko koko tapahtuman ajaksi tai vain osaksi aikaa.

Tälle tapahtumasivulle päivitetään tapahtuman ajankohtaiset tiedot.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/2418344424929233/

Ohjelma

Ohjelmatiedot ovat päivittyneet.

Paikalle voi alkaa saapua perjantaina klo 16 jälkeen.

Perjantai 8.11.19

klo 17.00 – 20.30 Maan ystävien hallituksen marraskuun kokous (avoin jäsenille)

klo 18.00 – 20.30 Tottelematon ympäristöliike ja Folk mot Fossilgas.
"Kansalaistottelemattomuus ympäristökriisin aikakaudella" -keskustelu Elokapinan aktiivien Tuulia Reposen ja Ville Saarisen kanssa. Lisäksi Göteborgin Folk mot Fossilgas-aktiossa mukana olleet aktiivit kertovat kokemuksistaan. Tilaisuus on avoin ja sillä on myös fb-event.

Lauantai 9.11.19

Päivän aikana on nähtävillä Kaapelinkulman kulta -valokuvanäyttely. Näyttely kertoo Valkeakoskelle 2019 avatusta kultakaivoksesta ja kaivosyhtiön jäljestä luontoon. Näyttely pohtii sitä, minkälaiset seuraukset kultakaivoksella voi olla ympäristöön ja missä asemassa luonto on kaivosyhtiölle. Kuvakertomus herättää ajatuksia kullankaivuun tarpeellisuudesta ja kaivannaisteollisuuden vaikutuksista paikallisten asukkaiden elinympäristöihin.

Kaapelinkulman kulta -näyttelyn kuvat: Noora Ojala.
Näyttelyn toteutus ja sisältö: Maan ystävät ja Pelastetaan Kaapelinkulma -liike.
 

klo 8.30 – 9.30 Aamupala

klo 9.30 – 11.00 Tutustumiskierros, tietoiskut ja terveiset käynnissä olevasta toiminnasta

klo 11.00 – 11.15 Tauko

klo 11.15 – 11.45 Keskustelu vuoden 2006 vuosikokouksessa hyväksytystä Maan ystävien arvot, unelma ja tehtävä -periaatelinjauksesta, joka esitetään vahvistettavaksi vuosikokouksessa.

klo 11.45 – 12.45 Työpaja: MY on viime vuosina kasvattanut tukeaan ruohonjuuritason liikehdinnälle ja suoran toiminnan aktioille. Mitä tämä merkitsee merkitsee MY:n asemoitumiselle ympäristö- ja muiden yhteiskunnallisten liikkeiden joukossa ja mitä vaikutuksia tällä on toiminnan suunnitteluun? Mitkä ovat seuraavat askeleet? Työpaja on jatkoa aiemmille keskusteluille toimintaympäristön ja -tapojen muutoksista.

klo 12.45 – 13.45 Lounas

Iltapäivä koostuu erilaisista toiminnan suunnitteluun ja ideointiin painottuvista työpajoista, tietoiskuista ja koulutuksista. Rinnakkain on kaksi eri ohjelmaa; alla on alustava aikataulu.

klo 13.45 – 15.45 Kansainvälinen työpaja: Auta pelastamaan Amazonin sademetsä -kampanja

klo 13.45-14.45 Koulutus: MY:n nettisivujen käyttö haltuun

klo 14.45 – 15.45 Tietoiskut (noin 30 min kumpikin): Kaapelinkulma-liike & suomalainen pullovesi globaalin makean veden kriisin manifestaationa.
 

klo 15.45 – 16.15 Kahvi- ja teetauko

klo 16.15 – 18.15 Hiilivapaa Suomi -kampanjan tietoisku Fortumiin kohdistuvasta kampanjoinnista ja slogan-työpaja

klo 16.15-17.15 Kävelykeskustelu haluamastamme teemasta

klo 17.15 – 18.15 Suomanifesti-liikkeen tietoisku ja työpaja

klo 18.30 Päivällinen

klo 20.00 – 22.00 Sauna

Sunnuntai 10.11.19

klo 9.30 – 10.30 Aamupala

klo 11.00 – 16.00 Maan ystävien sääntömääräinen syysvuosikokous (kokouksen tauolla tarjoillaan lounas)

Syysvuosikokouksessa käsitellään ja hyväksytään vuoden 2020 toimintasuunnitelma, talousarvio, jäsenmaksujen perusteet ja suuruus sekä perusyhdityksille palautettavan jäsenmaksuosuuden suuruus ja maksuajankohta sekä tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valinta. Lisäksi kokous päättää, vahvistaako se periaatelinjauksen Maan ystävien arvot, unelma ja tehtävä.

Syyskokouksessa valitaan myös puheenjohtajisto ja hallitus seuraavalle vuodelle. Jos hallituksen tai puheenjohtajiston jäsenen pesti kiinnostaa, voit lukea tehtävästä lisää sekä hakuohjeet täältä.

Klo 16.00 – 18.00 Loppusiivous - yhdessä saamme nopeamminkin valmista!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 1.11.19 klo 12 mennessä lähettämällä alla olevat tiedot sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautumiset(at)maanystavat.fi:

  • nimi, puhelinnumero, sähköposti, kotikaupunki

  • oletko Maan ystävien jäsen

  • minä päivinä osallistut, (myös, kuinka monta yötä)

  • mihin kellonaikaan arvelet saapuvasi ja lähteväsi (myös mikäli poistut välillä tapahtumapaikalta, tieto tarvitaan mm. ruokatarpeiden määrän arvioimiseksi) sekä arvio matkakustannuksista, jos tarvitset matkakorvauksia

  • mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, jos sinulla on ruoka-aineallergioita tai muita rajoitteita

Kirjoita otsikkokenttään: Ilmoittautuminen syysväentapaamiseen 2019

Lisätietoa ohjelmasta, ilmoittautumisesta ja majoittumisesta saat osoitteesta vaentapaaminen(at)maanystavat.fi

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoviesti erilaisiin käytännön asioihin sekä ohjelmaan liittyen ilmoittautumisajan päätyttyä.

Saapuminen

Tarkka paikka kerrotaan ilmoittautuneille, mutta tässä kohtaa tiedoksi, että paikalle pääsee Helsingin paikallisbusseilla. Helsingin keskustasta matka vie noin tunnin. 

Jos saavut kauempaa, kannattaa kaukoliikenteen liput varata mahdollisimman ajoissa, jolloin niiden hinta on alhaisempi. Väentapaamisiin ovat perinteisesti mahtuneet mukaan kaikki halukkaat.