Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Kuulumisia toukokuun hallituksen kokouksesta Porvoosta

Blogi·30.5.2018·

Kuulumisia Maan ystävät ry:n 19.5. hallituksen kokouksesta Porvoosta

Tämänvuotisella hallituksellamme on vahva helsinkiläisedustus, ja olemme tavanneet pitää kokoontumiset liki yksinomaan Maan ystävien toimistolla, Pauligin huvilalla Helsingissä. Huhtikuussa kevätvuosikokouksen aikaan syntyi kuitenkin idea herättää henkiin vanha traditio, eli Maan ystävien paikallisryhmien kulmilla kokoustaminen. Kokoustaminen eri puolella Suomea oli ollut tavallinen käytäntö vielä 2000-luvun alkupuolella, mutta viime vuosina kokoukset olivat pitkälti keskittyneet pääkaupunkiin. Toukokuista kokousta varten saimmekin kutsun Porvooseen, jossa Porvoonseudun Maan ystävät ovat viime vuosina aktivoineet toimintaansa. Kokouksessa olikin kiinnostavaa kuulla Porvoonseudun Maan ystävien alkuvuoden toiminnasta sekä tulevista toimintaideoista.

Porvoossa meitä vastassa oli paikallinen aktiivi, jonka johdatuksella kiertelimme hiukan Porvoon keskustaa ennen WSOY-talossa järjestettyä kokousta. Tarkoituksemme oli myös saada kokousasiat päätökseen pikaisesti, jolloin kokouksen jälkeenkin olisi jäänyt aikaa tutustua Porvoon vanhaankaupunkiin ennen paluubussimme lähtöä. Tämä ei kuitenkaan hyvistä aikomuksistamme huolimatta toteutunut, vaan intouduimme tapamme mukaan keskustelemaan asioista niin perusteellisesti, että kokouksemme venyi yliajalle. Siitä huolimatta kauniit maisemat ja hyvä sää inspiroivat todennäköisesti useampaa hallituslaistamme kesäisiin Porvoon-reissuihin.

Kokouksessa käsittelimme tuttujen talousseuranta- ja jäsenhyväksyntäasioiden lisäksi Maan ystävien nykymuotoista rakennetta ja sen mahdollisia uudistuksia. Pohdimme, miten saisimme toimintaan mukaan yhä enemmän kiinnostuneita ihmisiä, jotta nykyisten aktiivien työtaakka ei olisi kohtuuttoman suuri. Toisaalta, mietimme myös sitä miten saisimme olemassa olevaa aktiivien tietämystä siirrettyä eteenpäin, ja yhdistettyä uusien ihmisten innokkuuden ja uudet näkemykset vanhempaan kokemukseen ja tietämykseen. Käsittelimme myös yleistä toimintakultuurin muuttamista tunnustavampaan ja palkitsevampaan suuntaan. Myös kansainvälisen viestinnän tehostaminen oli asialistallamme. Aiheet herättivät paljon keskustelua. Yhteinen näkemyksemme kuitenkin oli, että toimintakulttuurin ja -käytänteiden muutosten tulisi lähteä jäsenistöstämme käsin. Siispä jatkamme toiminnan kehittämisen suunnittelua väentapaamisen yhteydessä Pyhäjoella ensi viikolla.

Kaiken kaikkiaan pikainen visiitti Porvoossa sujui oikein hyvin. Haluaisin koko hallituksen puolesta kiittää porvoolaisia aktiivejamme, jotka ottivat meidät avosylin vastaan ja tarjosivat kokouksellemme mainiot puitteet.

Pian edessä onkin jo 7.-10.6. järjstetettävä väentapaaminen, jonka ilmoittautuminen on auki vielä huomiseen. Katso ilmoittautumisohjeet linkistä http://maanystavat.fi/tapaamiset ja tule mukaan tapaamaan vanhoja ja uusia tuttavuuksia Pyhäjoelle!

Hallituksen puolesta,

Kristina,

2. pj