Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Vielä ehdit: lähetä hallitushakemuksesi viimeistään 17.11.2016!

Uutiset·14.11.2016·

Koska maailma on kokonaisuus, jossa erilaiset ongelmat nivoutuvat toisiinsa, toimii Maan ystävät ympäristönsuojelun, yhteiskunnallisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, ihmisoikeuksien sekä rauhan ja demokratian edistämisen puolesta. Jotta vapaaehtoiset aktiivimme, paikallisryhmämme, toimintaryhmämme, hankkeemme ja kampanjamme voivat toimia näiden tärkeiden asioiden puolesta mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti ja hyvillä resursseilla, tarvitaan myös ihmisiä pyörittämään järjestömme hallintoa.

Tule mukaan vaikuttamaan: hae MY:n hallitukseen vuoden 2017 ajaksi! Maan ystävät ry:n hallituksen jäsenenä saat mahdollisuuden vaikuttaa, mihin järjestön energiat suunnataan. Pääset mukavaan porukkaan hakemaan parhaita ratkaisuja yhdistyksen resurssien käytölle. Kenties sinulla on mielestäsi uusia ideoita ja jaettavaa yhdistystoimijoillemme. Tai ehkä haluat hankkia arvokasta kokemusta, josta on hyötyä niin omien projektien toteuttamisessa kuin työnhaussakin.

Hallituksessa on puheenjohtaja, yksi tai kaksi varapuheenjohtajaa sekä 5-12 muuta jäsentä. Syysvuosikokouksessa päätetään montako jäsentä otetaan hallitukseen, ja valitaan ketkä pääsevät nämä paikat täyttämään, sekä kenestä tulee puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja/-t. Vuosikokous pidetään su 20.11.2016 Porissa, Maan ystävien valtakunnallisen väentapaamisen yhteydessä. Ehdolle voit asettua ja tulla tottakai myös valituksi, vaikka et pääsisikään vuosikokoukseen paikan päälle. Hallituspesti on voimassa vuoden 2017 alusta vuoden loppuun asti, jonka jälkeen voi halutessaan asettua ehdolle seuraavan vuoden hallitukseen.

Matkakulut hallituksen kokouksiin korvataan ympäri Suomen ja skypeosallistuminen on mahdollista. Hallituksen kokouksia on noin kerran kuussa ja niissä tarjotaan keston mukaan vegaaninen lämmin ruoka ja/tai välipalaa. Kokousten välillä hallitus päättää asioista ja pitää yhteyttä pääasiassa sähköpostitse ja muiden sähköisten kanavien välityksellä. Hallituksen jäsenet jakaantuvat kiinnostuksensa mukaan jaostoihin, joissa on keskitytty seuraaviin asioihin: järjestön viestintä, talous, jäsenet, varainhankinta, kehittämistyö, tapahtumat, ja paikallis- sekä toimintaryhmät ja vapaaehtoisten fasilitointi. Hallitustyöstä ei makseta palkkiota.

Toivomme eritaustaisia hakijoita ympäri Suomen. Tehtävään perehdytetään, eikä kokemusta Maan ystävistä tai muuta järjestökokemusta välttämättä tarvita. Innostus toimia paremman maailman eteen, ja kiinnostus toimia järjestön parhaaksi riittää! Kannustamme hakemaan rohkeasti myös puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan paikoja! Puheenjohtajaehdokkaiden tulee olla täysi-ikäisiä, muilta hallituksen jäseniltä edellytetään 15 vuoden ikää.

 

HAKUOHJEET:

Jos kiinnostuit, laita vapaamuotoinen hakemus ja halutessasi myös CV:si toimistollemme: toimisto(at)maanystavat.fi! Kirjoita viestin otsikoksi ”hallitushakemus”. Hakemus tulee jättää viimeistään torstain 17.11.2016 aikana. Sen jälkeen tulleita hakemuksia ei välttämättä ehditä enää huomioimaan. Hakemukseksi riittää se, että kerrot minkälaista mahdollista järjestökokemusta tai kokemusta Maan ystävistä sinulla on ennestään, sekä ennenkaikkea miksi olet kiinnostunut Maan ystävien hallituspaikasta. Kerro myös, jos olet kiinnostunut puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan toimesta. Muista laittaa hakemukseen nimesi, puhelinnumerosi ja asuinkaupunkisi!

 

LISÄTIEDOT JA YHTEYDENOTOT:

Mikäli sinulla on kysyttävää hallitustyöstä tai jokin asia siihen liittyen askarruttaa sinua, ota rohkeasti yhteyttä: 
Eveliina Heikkinen, 
045 886 3958, 
toimisto(at)maanystavat.fi 

Lue lisää Maan ystävien toiminnasta (mm. toimintakertomus 2015 ja toimintasuunnitelma 2016) nettisivuiltamme
Tutustu järjestön sääntöihin täällä.