Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Tutustu Maan ystävien ensi vuoden toimintasuunnitelmaan!

Uutiset·11.12.2017·

Maan ystävät ry:n ylin päättävä elin, eli järjestön vuosikokous on hyväksynyt syysvuosikokouksessaan 22.10.2017 toimintasuunnitelman vuodelle 2018. Suunnitelman pääset lukemaan kokonaisuudessaan nettisivuillamme.

Myös vuonna 2018 MY rakentaa osaltaan aktiivista kansalaisyhteiskuntaa ja kannustaa ihmisiä aktiiviseen kansalaisuuteen niin paikallisella, valtakunnallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. MY toteuttaa tasa-arvoisuutta ja välttää hierarkioita, sekä suhtautuu myönteisesti sellaiseen ihmisten omaehtoiseen, rauhanomaiseen ja avoimeen kansalaistoimintaan ja -tottelemattomuuteen, joka tukee MY:n kannattamia asioita ja arvoja.

Vuoden 2018 toiminnassa painottuu paikallinen toiminta, jota tulee olemaan ainakin Tampereella, Porvoossa, Helsingissä ja Porissa. Valtakunnallisista teemoista painottuvat ydinvoima-, kaivos-, vesi-, ruoka-, maaoikeus ja metsätoiminta, sekä toimiminen alkuperäiskansojen ja maa- ja metsäyhteyden eteen. MY on aktiiivisesti mukana tekemässä Suomen sosiaalifoorumia sekä Helsingin yliopiston yhteistyöhankkeessa “Ilmastokestävyys keittiössä: ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet”. Myös MY:n perinteikästä ja vaikuttavaa ilmastotoimintaa jatketaan Hiilivapaa Suomi -kampanjan sekä yhteisöenergiakampanjan puitteissa. MY jatkaa toimimistaan useissa eri verkostoissa niin paikallisella, valtakunnallisella kuin kv-tasollakin.

Jo suunnitellun lisäksi ensi vuonnakin on toki mahdollista aloittaa myös uutta toimintaa missä vaiheessa vuotta tahansa. Toimintaideoita voit esittää oman asuinseutusi paikallisryhmälle tai suoraan emojärjestölle, ottamalla yhteyttä esim. ryhmat(at)maanystavat.fi-osoitteeseen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan mihin tahansa sinua kiinnostavaan toimintaan jo tämän vuoden puolella, taikka ensi vuonna, mikäli se sinulle paremmin sopii!