Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Tule mukaan vaikuttamaan: hae MY:n hallitukseen vuoden 2017 ajaksi!

Uutiset·29.8.2016·

Koska maailma on kokonaisuus, jossa erilaiset ongelmat nivoutuvat toisiinsa, toimii Maan ystävät ympäristönsuojelun, yhteiskunnallisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, ihmisoikeuksien sekä rauhan ja demokratian edistämisen puolesta. Jotta vapaaehtoiset aktiivimme voivat toimia näiden tärkeiden asioiden puolesta mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti ja hyvillä resursseilla, tarvitaan myös ihmisiä pyörittämään järjestömme hallintoa.

Maan ystävät ry:n hallituksen jäsenenä saat mahdollisuuden vaikuttaa, mihin järjestön energiat suunnataan! Pääset mukavaan porukkaan hakemaan parhaita ratkaisuja yhdistyksen resurssien käytölle. Kenties sinulla on mielestäsi uusia ideoita ja jaettavaa muille yhdistystoimijoillemme. Tai ehkä haluat hankkia arvokasta kokemusta, josta on hyötyä niin omien projektien toteuttamisessa kuin työnhaussakin.

Hallituksessa on puheenjohtaja, yksi tai kaksi varapuheenjohtajaa sekä 6-12 muuta jäsentä. Syysvuosikokouksessa päätetään montako jäsentä otetaan hallitukseen, ja valitaan ketkä pääsevät nämä paikat täyttämään, sekä kenestä tulee puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja/-t. Syysvuosikokous pidetään loka-marraskuussa 2016 (vuosikokouspäivä päätetään lähipäivinä) Porissa, Maan ystävien valtakunnallisen väentapaamisen yhteydessä. Ehdolle voit asettua, vaikka et pääsisikään vuosikokoukseen paikan päälle. Hallituspesti on voimassa vuoden 2017 loppuun asti, jonka jälkeen voi halutessaan asettua ehdolle seuraavan vuoden hallitukseen.

Matkakulut hallituksen kokouksiin korvataan ympäri Suomen ja skypeosallistuminen on mahdollista. Hallituksen kokouksia on noin kerran kuussa ja niissä tarjotaan keston mukaan vegaaninen lämmin ruoka ja/tai välipalaa. Hallituksen jäsenet jakaantuvat kiinnostuksensa mukaan jaostoihin, joissa on keskitytty seuraaviin asioihin: järjestön viestintä, talous, jäsenet, varainhankinta, kehittämistyö, tapahtumat, ja paikallis- sekä toimintaryhmät ja vapaaehtoisten fasilitointi. Hallitustyöstä ei makseta palkkiota.

Tehtävään perehdytetään, eikä kokemusta Maan ystävistä tai muuta järjestökokemusta välttämättä tarvita. Innostus toimia paremman maailman eteen, ja kiinnostus toimia järjestön parhaaksi riittää! Toivomme eritaustaisia hakijoita ympäri Suomen.

Jos kiinnostuit, laita vapaamuotoinen hakemus ja halutessasi myös CV:si toimistollemme: toimisto(at)maanystavat.fi!

Hakemukseksi riittää se, että kerrot minkälaista mahdollista järjestökokemusta, tai kokemusta Maan ystävistä sinulla on ennestään, sekä ennenkaikkea miksi olet kiinnostunut Maan ystävien hallituspaikasta. Kerro myös, jos olet kiinnostunut puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan toimesta. (Muista laittaa hakemukseen nimesi, puhelinnumerosi ja asuinkaupunkisi!)

Lue lisää ja katso järjestömme säännöt nettisivuiltamme!
Säännöt täällä.

Ps. Välähdyksiä hallitustyöstä vuosien varrelta on löydettävissä blogistamme. Tässäpä maistiaisia kolmelta edelliseltä vuodelta:

Tule mukaan tekemään Maan ystävien vuotta 2016!

Hernekeiton symboliikka / 2015

Haikuja hallituksen kokouksesta / 2014