Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Tänään päätetään Pauligin huvilasta

Uutiset·28.4.2016·

Helsingin nuorisolautakunta käsittelee tänään illalla kokouksessaan Pauligin huvilan käyttöä. Maan ystävät sekä huvilan tiloissa toimivat muut järjestöt, Luonto-Liito Uudenmaan piiri sekä Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys, ovat vedonneet päättäjiin, jotta huvilan tulevaisuudesta ei päätettäisi hätiköiden.

Huhtikuussa Helsingin kaupunki ilmoitti suunnittelevansa Pauligin huvilan tiloille uutta käyttötarkoitusta. Suunnitelmat esitettiin järjestöille yllättäen, nopealla aikataululla ilman kunnollista valmistelua tai neuvottelua. Pöydällä on ehdotus, jonka mukaan järjestöt joutuvat lähtemään talosta jo tämän vuoden syyskuussa.

Maan ystävät on muistuttanut, että järjestöjen toiminta on avointa kaikille. Järjestöjen erilaisten tilaisuuksien ja koulutusten ohella Pauligin huvilalla on pidetty muun muassa vegaanikahvilaa, pyöränkorjauspajoja sekä harrastettu kaupunkiviljelyä. Huvilassa ja sen pihamaalla pidettyjen tapahtumien suosio osoittaa, että helsinkiläisiä kiinnostaa tutustua paitsi huvilaan myös sen järjestöjen toimintaan. Käsittelyssä oleva suunnitelma siirtää Tyttöjen talo Pauligin huvilalle sulkisivat yli 140-vuotiaan talon yleisöltä.

Järjestöjen ja kaupungin yhteistyö tilojen käytössä ja kunnossapidossa on sujunut vuosia erinomaisesti. Nyt Maan ystävät ry sekä Helsingin seudun Maan ystävät ovat erittäin pettyneitä tapaan, jolla kaupunki on toiminut tilojen uudelleenjärjestelyissä. Kiireinen aikataulu myös hankaloittaisi järjestöjen toimintaa kohtuuttomasti.

Huvilassa toimivien järjestöjen kannanottojen lisäksi Pauligin huvilan avointa järjestökäyttöä ovat puolustaneet yli 760 henkilöä, jotka ovat allekirjoittaneet adressin sen puolesta, että ympäristöjärjestöt saisivat jatkaa toimintaansa huvilan tiloissa ja Tyttöjen talolle etisittäisiin kaupungin toimesta toiset tilat.

Nuorisolautakunnan kokouksessa selviää onko toiveet kuultu.