Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Mukaan jäsenjaostoon? Starttina talkoot 5.9.2017!

Uutiset·25.8.2017·

Jäsenmaksulaskutalkoilijat 2016

Järjestön hallituksen ohella Maan ystävät ry:n asioita hoitavat jaostot, joissa keskitytään jäsenasioihin, viestintään, varainhankintaan, taloudenseurantaan, vapaaehtoistoiminnan tukemiseen, kansainvälisiin verkostoihin ja muihin järjestötoiminnan perusasioihin. Jaostot koostuvat vapaaehtoisista aktiiveista. Jokaisessa jaostossa on vähintään yksi hallituksen jäsen tukemassa jaoston toimintaa sekä takaamassa sisäisen viestinnän sujuvuuden hallituksen ja jaostojen välillä. Jaostotoimintaan ovat myös uudet toiminnasta kiinnostuneet aktiviit lämpimästi tervetulleita mukaan missä vaiheessa vuotta tahansa. Jaostolaiset saavat koulutusta aina alkuvuonna, siinä yhteydessä kun koulutetaan myös uudet hallituslaiset. Mikäli hyppäät mukaan kesken vuotta, perehdytämme sinut toiminnan ohessa. Jaostotyöstä ei makseta palkkiota, eikä matkoja jaostojen kokouksiin korvata. Useimmiten myös etäosallistuminen on mahdollista, joten toimijat voivat samankin jaoston sisällä olla mistä päin Suomea tahansa. Lue lisää jaostoista nettisivuiltamme.

 

Jäsenjaosto kaipaa nyt mukaan jäsenhankinnasta ja muiden jäsenasioiden hoitamisesta kiinnostuneita aktiiveja! Jaosto pohtii jäsenyyden markkinointia, eli toisinsanoen sitä, miten ja mitä kautta tavoitettaisiin entistä suurempi joukko seisomaan Maan ystävien arvojen ja tavoitteiden takana. Jaosto järjestää mahdollisuuksien mukaan erilaisia kampanjoita ja tapahtumia, joiden tavoitteena on kasvattaa yhdistyksen jäsenmäärää ja huolehtia nykyisten jäsenten jäseneduista. Jäsenjaostossa pääset tekemään ideoinnin lisäksi myös konkreettista jäsenhankinnan edistämistä. Joskus toiminta voi olla järjestöpöydän takana seisomista festarifiiliksessä olevien ihmisten kanssa jutellen, toisinaan se voi olla kangaskassien painamista sormet väripurkkiin upotettuna, se voi olla uuden somekanavan haltuun ottamista, tai voit löytää itsesi MY:n kokoushuoneesta pohtimassa videotykin valossa jäsentilanneraportteja ja jäsenmaksutuottojen suhdetta järjestön talousarvioon. Jaosto itse suunnittelee ja toteuttaa sellaista toimintaa, jonka se itse katsoo toimivan parhaiten!

Aikaisempaa kokemusta järjestötoiminnasta ei tarvita, avoin mieli ja innostuneisuus riittää mainiosti. Toivotamme yhtälailla noviisit kuin konkaritkin lämpimästi mukaan! Jäsenjaosto suunnittelee toimintaansa kokouksissa, joita järjestetään säännöllisin väliajoin (n. kerran kuussa), useimmiten Helsingissä (lähes aina myös etäosallistuminen on mahdollista).

Erinomainen tilaisuus hypätä mukaan jäsenjaston toimintaan on tiistaina 5.9.2017! Jäsenjaosto talkoilee jäsenmaksulaskutuksen parissa klo 16.30-19.30 Pauligin huvilalla, Helsingin Taka-Töölössä (Mechelininkatu 36b). Laskujen tekemisen ja kuorittamisen ohella on mainio mahdollisuus tutustua muihin jäsenjaoston aktiiveihin ja jutella MY:n jäsenasioista. Ehkä tuot mukanasi uusia ideoita jäsenhankintaan? Tai tulet vain tutustumaan samanhenkisiin tyyppeihin ja teet samalla päivän hyvän työn MY:n varainhankinnan eteen. Voit tulla talkoilemaan ja kuulostelemaan tunnelmia, vaikket olisikaan varma, tahdotko sitoutua jäsenjaoston toimintaan jatkossa.

Teemme laskuja taulukkolaskentaohjelman avulla, joten excelosaamisesta on hyötyä. Minimitaitovaatimus näissä talkoissa on kuitenkin se, että osaa taittaa paperin kirjekuoreen, joten ällös huoli, mikäli excelöinti ei ole sinun heiniäsi!

Tarjolla on myös pientä vegaanista naposteltavaa talkoilun lomassa.

 

Miten on, näämmekö talkoissa? Ilmoita osallistumisestasi viimeistään 4.9. laittamalla viestiä: toimisto ( at ) maanystavat.fi