Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Hae Maan ystävien talousjaostoon

Uutiset·13.10.2018·

Maan ystävien vuoden 2019 talousjaostoon haetaan nyt uusia jäseniä

 

Talousasioiden seuranta on Maan ystävissä levännyt pitkään samoilla, tukevilla harteilla. Vuonna 2019 puhaltavat kuitenkin uudet tuulet, joten talousjaosto hakee uusia, kiinnostuneita jäseniä. Työ on pitkäjänteistä, joten siihen on sitouduttava vähintään vuodeksi kerrallaan. Perehdytys toimeen aloitetaan jo tänä syksynä. Jaostotyö on vapaaehtoista eikä siitä saa palkkaa.

Talousjaoston tärkeimpiin tehtäviin kuuluvat:

  • Yhdistyksen talouden seuranta ja ennakointi
  • Talousarvioiden valmistelu
  • Talousasioihin liittyviin kyselyihin vastaaminen

Talousjaosto huolehtii taloudenpidosta yhdessä hallituksen ja taloudenhoitajan kanssa. Kuukausittain tehdään taloudenhoitajan antamien tietojen perusteella talousseurantaa, jossa pyritään huomioimaan mahdolliset poikkeukset tavan mukaisesta. Hakijalla täytyy siis olla kiinnostusta tulkita taulukoiden lukuja ja pyrkiä ymmärtämään mistä ne muodostuvat.

Tehtävät vaativatkin ensisijaisesti aikaa ja halua perehtyä itsenäisesti Maan ystävien talouteen sekä pohtia miten voisi parhaiten tuottaa käytännöllistä tietoa talouspäätösten pohjaksi. Aikaisempi kokemus ja osaaminen yhdistystaloudesta ja taulukkolaskennasta on eduksi, mutta ei välttämätöntä kaikille jaostolaisille. Etsimme kuitenkin mukaan myös todellisia talousosaajia. Apua epäselviin tilanteisiin saa myös hallitukselta.

Oletko kiinnostunut talousjaoston tehtävistä tai onko lähipiirissäsi joku, joka sopisi pestiin?

Syksyllä 2018 alkava perehdytys käsittää Maan ystävien talousmateriaaleihin tutustumisen, talousarvion valmisteluun osallistumisen sekä tarvittaessa yhdistystalouden ja taulukkolaskennan perusteiden itsenäisen opiskelun. Suurin osa perehdytyksestä tapahtuu kuitenkin vasta sen jälkeen, kun talousarvio on hyväksytty syysväentapaamisessa. Perehdytys saadaan päätökseen helmikuun 2019 loppuun mennessä, jolloin edellinen talousjaosto lopettaa tehtävissään.

Lähetä hakemuksesi hallituksen sähköpostiosoitteeseen hallitus [at] maanystavat.fi 19.10. mennessä. Perustele, miksi juuri sinä olisit sopiva henkilö uuteen talousjaostoon. Hakijalta edellytetään Maan ystävien jäsenyyttä tai valmiutta liittyä jäseneksi. Jäseneksi voit liittyä tämän linkin kautta:

http://maanystavat.fi/lomake/liity-jaseneksi