Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Ulkoparlamentaarinen toiminta 2019

Tapahtumat· Helsinki 13.10.·

TAPAHTUMA FACEBOOKISSA: https://www.facebook.com/events/378244669539022/

Kesäkuun alussa Antti Rinteen punamultahallitus nimitettiin tehtäväänsä. Hallitusohjelmassa on lupauksia erilaisista selvityksistä, mutta monien liikkeiden vaatimusten toteuttaminen jäi puolitiehen, tai niille tarjottiin suoraan kylmää kyytiä.

Tuotantoeläimille hallitusohjelma ei tarjoa juuri mitään. Turkistarhausta, häkkikanaloita, emakkohäkkejä ja parsinavetoita ei olla kieltämässä. Hallitus lupaa jopa koventaa eläinaktivistien tehotuotantotiloilla tekemän kuvauksen rangaistuksia. Tehotuotantoa ei pelkästään sallita vaan tiedonkeruu sen epäkohdista tehdään laittomaksi.

Hallitusohjelma ei myöskään lupaa mitään siirtolaisille: perheenyhdistäminen on edelleen käytännössä mahdotonta monille pakolaisille, ja karkotukset kiihtyvän sisällissodan Afganistaniin jatkuvat.

Ilmastotoimet ovat täysin riittämättömiä. Turpeesta ei luovuta, hakkuita ei rajoiteta, Kemin uudelle sellutehtaalle näytetään vihreää valoa. Samanaikaisesti hallitus haluaa tilata uusia hävittäjiä 7-10 miljardilla, ja hävittäjien koko elinkaarikustannukset tulevat olemaan kymmeniä miljardeja. Lisäksi hallitus on tilaamassa sotalaivoja. Hallitus ei myöskään ole luopumassa sukupuolisyrjintään ja aseistakieltäytyjien rankaisemiseen perustuvasta asevelvollisuusjärjestelmästä.

Uusi hallitus ei ole ratkaisemassa näitä ongelmia, ja ulkoparlamentaarista toimintaa tarvitaan. Siksi A-ryhmä, Aseistakieltäytyjäliitto, DA mobilization team, Earth Strike Suomi, Elokapina, Maan ystävät, Oikeutta Eläimille, Siviilien puolustus ja Vapaa liikkuvuus järjestävät lokakuussa Ulkoparlamentaarinen toiminta 2019 -tapahtuman, jossa eri kamppailut voivat jakaa kokemuksia ja keskustella strategioistaan uudessa tilanteessa.

Yhdessä olemme vahvoja!

Tapahtuma järjestetään Oranssilla (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11) sunnuntaina 13.10. klo 12-18.

Ohjelma täydentyy vielä.

Kokonaisuudet:

Ympäristö ja eläinten oikeudet 12-13:30

Kristo Muurimaa (Oikeutta Eläimille) puhuu eläinpolitiikan tilanteesta ja eläinkuvaajien rangaistuksista, Atte Ahokas (Koululaisten ilmastolakko) ja Elina Kauppila (Elokapina) puhuvat ilmasto-aktivismista.

Lounas 13:30 - 14:15

Siirtolaisten oikeudet 14:15-15:45

Mirka Seppälä (Kotimajoitusverkosto) puhuu perheenyhdistämisen ongelmista, Mohammad Javid (Stop Deportations Network) puhuu karkotuksista Afganistaniin ja Markus Himanen (Vapaa liikkuvuus -verkosto) puhuu paperittomien asemasta.

Rauhan-, turvallisuus- ja ulkopolitiikka 16-17:30

Meena Lindroos ja Kaj Raninen (Aseistakieltäytyjäliitto) puhuvat hallitusohjelman militarismista ja ulkoparlamentaarisen toiminnan mahdollisuuksista antimilitarismille. Raimo Pesonen puhuu hävittäjähankinnoista. Etsimme tapahtuman järjestäjäksi uusia ryhmiä ja järjestöjä, mukaan voi ilmoittautua sähköpostiosoitteeseen uptoiminta>at<riseup.net.

Tapahtuma on riippumaton puolueista ja vaaleihin osallistuvista järjestöistä, eikä sinne myöskään haluta rasismia tai muuta syrjintää kannattavia toimijoita.