Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Online-mielenosoitus: Pysäytetään Suomen omistama Datteln 4-hilivoimala!

Tapahtumat· 20.5.·Hiilivapaa Suomi·

Valtionyhtiöstämme Fortumista on tullut yksi Euroopan suurista saastuttajista Uniper-kauppojensa kautta. On käsittämätöntä, että ilmastokriisin keskellä Fortum ja sen tytäryhtiö Uniper jarruttavat ilmastotoimia ja ovat avaamassa uutta hiilivoimalaa Saksan Dattelniin.

Yhdessä voimme vaatia, että Fortum ja Uniper muuttavat suuntaa. Uniperin yhtiökokouksen aikana 20. toukokuuta Saksan ilmastoliike osoittaa mieltään Datteln 4 -hiilivoimalan ja Uniperin pääkonttorin edessä, jotta uutta hiilivoimalaa ei oteta käyttöön. Näytetään tukemme Saksan ilmastoliikkeelle ja muistutetaan Fortumille ja Uniperille, että fossiilienergian aika on ohi. Tule mukaan online-mielenosoitukseen 20. toukokuuta!

 

NÄIN OSALLISTUT:

Nyt: Osallistu tapahtumaan! Pysyt kärryillä uusimmista päivityksistä mielenosoitukseen liittyen.

 

KE 20.5 kello 10 alkaen:

- Julkaise päivitys tunnisteella #Datteln4Stoppen ja #FortumIrtiFossiilisista

- Ota kuva itsestäsi mielenosoituskylttisi kanssa ja jaa se somessa (Twitter, Instagram, Facebook...) #Datteln4Stoppen ja #FortumIrtiFossiilisista. Voit myös käyttää Instagram-filtteriä kuvan ottamiseen: https://www.instagram.com/a/r/?effect_id=239539000497890

 

MITÄ ME VAADIMME?

Fortumin ja Uniperin on korkea aika alkaa toimia ilmastokriisin edellyttämällä tavalla ja luopua fossiilisesta energiantuotannosta ilmastotieteen vaatimassa aikataulussa. Vaatimuksemme yhtiöille ovat:

- Datteln 4 -hiilivoimalaa ei avata

- Kaikki hiilivoimalat kiinni vuoteen 2030 mennessä

- Yhtiöiden liiketoiminta sopeutetaan Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseksi

Vaaditaan yhdessä, että Länsi-Euroopan viimeinen uusi hiilivoimala kuopataan lopullisesti. Uuden hiilivoimalan avaamiselle 2020-luvulla ei ole yhtään hyvää syytä.

Mukana mielenosoituksessa Hiilivapaa Suomi, Fridaysforfuture Suomi, Fridays for Future Deutschland, Greenpeace Suomi ja What the F?rtum.

Mikä ihmeen Datteln 4? Lue lisää blogistamme.