Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Kupolin herkku: Talous kasvun jälkeen

Tapahtumat· Helsinki 25.9.·Helsinki (Myhki / Hymy)·

(In English below)

Huoli talouskasvun aikakauden päättymisestä länsimaissa kasvaa. Hyvinvoinnin järjestäminen kasvuttomassa taloudessa on kuitenkin vielä tyystin hahmottelematta. Maria Joutsenvirran, Tuuli Hirvilammin, Marko Ulvilan ja Kristoffer Wilénin kirja "Talous kasvun jälkeen" haastaa kasvuun perustuvan hyvinvointimallin ja tuo esiin laajan näkökulman talouteen. Kirja esittelee valtavirran talouspolitiikasta poikkeavia ratkaisuehdotuksia aikamme ongelmiin, kuten työn järjestämiseen, rahajärjestelmän sääntelyyn ja energiantuotantoon. Olisiko kasvupakosta vapautuminen mahdollista? Voisiko se edistää hyvinvointiamme?

Kupolin herkku -kansankeittiössä vieraana on aktivisti ja tutkija Marko Ulvila sekä esittely ja keskustelua Talous kasvun jälkeen -kirjasta ja kenties Pariisin degrowth-konferenssista. Ruokana on härkäpapu-lindströminpihvejä ja perunoita. Ruokaa on tarjolla klo 16:00 alkaen ja ohjelma alkaa klo 16:30. Osoite: Mannerheimintie 5 B, Helsinki, 7. kerros, Kupoli-tila.

Kupoli ei valitettavasti ole esteetön tila. Hissillä on mahdollista päästä ainoastaan kuudenteen kerrokseen. Viimeinen kerros on kuljettavissa ainoastaan portaitse. Kupolissa ei myöskään ole inva-wc:tä. Tarvittaessa ota etukäteen yhteyttä: helsinki[at]maanystavat.fi Tervetuloa!

Kupolin herkku on vuorotellen A-ryhmän ja Helsingin yliopiston Maan ystävien järjestämä viikoittainen kansankeittiö, jossa on tarjolla vegaanista ruokaa ja monesti jotain ohjelmaa. Tietoa tulevista kansankeittiöistä löytyy Kupolin blogista.

//

There is increasing concern of the end of the era of economic growth in Western countries. However, it is totally unclear how to organise welfare in an economy without growth. The book "Talous kasvun jälkeen" (Economy After Growth) by Maria Joutsenvirta, Tuuli Hirvilammi, Marko Ulvila and Kristoffer Wilén challenges the growth-based model of welfare and gives a wide perspective on economy. The book introduces solutions differing from mainstream economy and politics: organising work, controlling monetary system and energy production. Would freedom of the growth imperative be possible? Could it help our welfare?

This time in People’s Kitchen Kupolin herkku our guest is activist and researcher Marko Ulvila, introduction and discussion on the book ’Economy After Growth’ and possibly news from the degrowth conference of Paris. On the menu we have broad bean and beetroot steaks with potatoes. Food is served at 4 p.m. and the programme starts at 4.30 p.m..

Kupoli is located at Mannerheimintie 5 B, Helsinki (7th floor). Unfortunately, Kupoli is not an accessible space. You can get to the 6th floor by elevator but the 7th floor is accessible by stairs only. There is no accessible toilet in Kupoli either. In case you have any questions, please contact helsinki [at] maanystavat.fi.

A warm welcome!

The weekly vegan people’s kitchen Kupolin herkku is organized by A-ryhmä and Friends of the Earth at the University of Helsinki. For more info on kitchen events, please visit Kupoli’s blog.

Kuva / Picture: Robert Orzanna. CC BY-SA 2.0.