Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Vuoden viimeinen hallituksen kokous; kiitos ja onnea tulevaan!

Blogi·30.12.2016·Maan ystävät ry.·

Juhlaruusuja Maan ystäville - ja Maan ystävien ystäville! Onnea ja valoa uuteen vuoteen! Kuva: Leena Kontinen

 

Talvisena sunnuntai-iltapäivänä 11.12. Pauligin huvilan tunnelmallisessa salissa kokoontui yhteen paljon jännittynyttä odotusta ja helpottunutta kokemusta.Vuoden viimeistä Maan ystävien hallituksen kokousta kutsutaan perinteisesti hallituksenvaihtokokoukseksi. Nyt paikalla oli suurin osa sekä vanhasta että uudesta hallituksesta.

 

Hallituksenvaihtokokous antaa uusille hallituslaisille mahdollisuuden nähdä ja seurata hallituksen kokoustyöskentelyä pohjaksi omalle tulevalle työlleen. Uudet ja vanhat hallituslaiset saavat ja vaihtavat tietoa sekä tutustuvat toisiinsa.

 

Kollektiivinen kiinnostus ja tietysti myös kasvishernekeitto antoi voimia kokouksen osallistujille, viimeisen asialistan läpikäymiseen ja viimeisiin hallituspäätöksiin.

 

Kokouksen päätöskopautuksessa oli ripaus haikeutta, sillä päätin samalla kauteni puheenjohtajana ja hallituslaisena. Puheenjohtajavuoteni oli vaiheikas, mutta haasteistakin selvittiin (mm. voitettiin ja saatiin pidettyä toimitilamme Pauligin huvilalla) kokemuksista oppineina. Vuosi oli työntäyteisyydessään myös yhtä juhlaa: Maan ystävät täytti 20 vuotta. Monipuolinen aktiivinen yhteiskunnallinen ympäristöjärjestö ansaitsee kaikki onnittelut!

 

Sain olla kaksi vuotta Maan ystävien hallituksessa, ensin varapuheenjohtajana ja sitten puheenjohtajana. Puheenjohtajistossa ja muutenkin hallituksessa toimimista voi verrata näköalapaikkaan – harmi vain, ettei kiireen keskellä juuri ehdi nauttia maisemista!

 

Nyt luopuessani hallitustyöskentelystä keskittyäkseni ilmastokampanjassa toimimiseen ja Yhteisöenergia-kampanjan vetämiseen haluan kiittää vielä sekä vuoden 2015 että 2016 hallitusta vastuullisuudesta ja aktiivisuudesta – tälle vuodelle kiitokset myös yhä enemmästä töiden jakamisesta. Toivotan samalla onnea uudelle puheenjohtajalle, varapuheenjohtajille ja tulevalle hallitukselle, jossa on uuden innostuksen lisäksi mukana myös hallituskokemusta varmaan toimivana sekoituksena.

 

Kiitokset kaikille Maan ystäville, aktiiveille ja yhteistyötahoille tästä vuodesta, ja loman iloa kaikille! Onnea uuteen vuoteen 2017, tehdään siitä yhdessä parempi ja oikeudenmukaisempi vuosi ympäristölle, luonnolle, eläimille ja meille ihmisille!

 

Leena Kontinen,

Maan ystävien puheenjohtaja 2016