Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Uusia alkuja - uuden hallituksen perehdytys ja ensimmäinen hallituksen kokous

Blogi·23.1.2019·Jara·

Hallituslaisia 2019

Uusi hallitus kokoontui hallituksen perehdytyspäivään ja vuoden ensimmäiseen hallituksen kokoukseen Pauligin huvilalle talven kirpeimmässä pakkassäässä lauantaina ja sunnuntaina 19. - 20.1.2019. Lunta oli tupruttanut paljon viikolla, ja pakkanen oli pitänyt sen kauniisti maassa, joten maisemat huvilan ikkunoista olivat kuin talvisesta postikortista. Pauligin huvilalla odotti hallituslaisia Maan ystävien toimisto, joka oli erikoisen hyvin lämmitetty - tämä yllätti positiivisesti vilukissat, kuten itseni.

Ruokavastaavina toimi allekirjoittanut ja kokenut hallituslainen Saija, aamusta lähtien hääräsivät ja hämmensivät keittiössä, valmistaen suuren kattilallisen savutofukeittoa, toki puheenjohtaja Liisakin ennätti avuliaaseen tapaansa sipuleita pilkkomaan. Aamupala laitettiin esille, ja kokoonnuttiin toimiston kokoushuoneeseen tiiviiseen tunnelmaan, tilakömmähdyksien vuoksi. Toisaalta allekirjoittanut koki, että tiivis tunnelma voi olla joskus hyväkin, olihan kyseessä hallituksen perehdytys, ja toisiin tutustuminen voi olla helpompaa, kun välissä ei ole ”suomalaiseen tapaan” paria metriä! Hallituksen perehdytyspäivä sujui mukavasti Maan ystävien historiaa, periaatteita ja käytäntöjä, yhdistyslakia sekä käytännön toimintaa käsitellessä ja pohtiessa. Kahvia ja teetä kului, ruoka maistui ja naurun remahduksia kuului tuon tuosta. Erityisen huomion ansaitsee myös kokeneen maan ystävän eli O-P:n leipoma leipä, joka maullaan ja tarinallaan ihastutti hallituslaisia.

Hallituksen perehdytyspäivän jälkeen oli tunnelma lämmin ja odottavainen tulevan hallituksen vuoden suhteen.

Sunnuntaina sitten alettiin tositoimiin. Ensimmäinen hallituksen kokous pidettiin yläsalissa, jossa allekirjoittanut ei ollut juurikaan aikaisemmin kokoustanut – huolimatta vuoden varapuheenjohtaja kokemuksestaan. Kokousta valmistellessa sai allekirjoittanut myös tutustua Pauligin tonttuun ja sen pikkuruiseen huoneeseen, mikäli oli lapsenmielisyydessään hurmaava. Ripaus satua piristää arkea allekirjoittaneen mielestä kummasti, jopa hallituksen kokoustamista…jos ette usko kokeilkaa!

Hallituksen kokouksessa käsiteltiin esityslistan asioita järjestelmällisesti ja pysyttiin tällä kertaa varsin hyvin aikataulussa, kiitos jämptin kokouksen puheenjohtajan. Allekirjoittanut koki iloa siitä, että hallituksen koko oli kasvanut, sillä näin hallituksen tehtäviä voidaan toivon mukaan jatkossa jakaa tasaisemmin, ja välttää yksittäisten henkilöiden liiallinen kuormittuminen.

Sunnuntain hallituksen kokous päätettiin hyvillä mielin. Toki uusilla hallituksen jäsenillä on varmasti paljon kysyttävää, eikä kaikki varmastikaan ole vielä selvää, mutta tämä on aivan tavallista. Kun allekirjoittanut muistelee viime vuotta, ja omaa aloitustaan hallituksen varapuheenjohtajana, oli kaikki uutta ja tuntui että jatkuvasti löytyi uutta kysyttävää. Ajansaatossa allekirjoittanut kokee kehittyneensä erehdyksen ja onnistumisen kautta, ja haluaakin kertoa yhden aforismin sekä uusille hallituslaisille, että niille, jotka ovat aloittaneet jotakin uutta elämässään: ”Doing your best means never stop trying.”  - Helen Keller