Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Terveisiä helmikuun hallituksen kokouksesta ja jaostopäivästä

Blogi·20.2.2019·

Ahkerointia jaostopäivässä.
Ahkerointia jaostopäivässä.

Pauligin huvilalla vietettiin taas työntäyteistä viikonloppua 16.-17.2. Lauantaina pidettiin jaostopäivä, jossa käynnistettiin vuoden 2019 jaostojen työ. Seuraavana sunnuntaina oli hallituksen kokous. Helmikuinen aurinko loisti ulkona ja ilma olisi ollut täydellinen kaikelle muulle paitsi sisällä kokoustamiselle, mutta siitä huolimatta viikonloppu sujui mukavissa ja aikaansaavissa tunnelmissa. Ruokavastaavana toimineen Heikin tekemä savutofukeitto ja OPn tuliaisinaan tuoma leipä maistuivat erinomaisilta ja auttoivat keskittymään viikonlopun asioihin.

Vuoden 2019 jaostoiksi päätettiin kansainvälisten asioiden jaosto, ryhmäjaosto, talousjaosto, viestintäjaosto ja varainhankintajaosto. Tarkoituksenmukaisinta jaostorakennetta pohdittiin pitkään ja monelta kannalta. Esimerkiksi erillistä jäsenasioihin keskittyvä jaostoa ei tänä vuonna ole vaan jäsenasioita hajautettiin useammalle eri jaostolle. Jaostopäivään kutsuttiin mukaan myös muita kuin hallituslaisia, mutta tällä kertaa paikan päälle ei heitä löytänyt. Jaostoissa kuitenkin toimii jonkin verran sekä vanhoja aktiiveja että uusia innokkaita ihmisiä myös hallituksen ulkopuolelta, ja hyvä niin. Jaostoissa tehtävä työ mahdollistaa sitä kaikkea varsinaista toimintaa jota Maan ystävät tekee ja sitä tekemään tarvitaan riittävästi ihmisiä. Alkavan vuoden tilanne näyttää tekijöiden määrän suhteen onneksi suhteellisen hyvältä, mutta jos joku tätä lukiessaan kokee kutsumusta hypätä vielä lennosta mukaan, sekin varmasti onnistuu!

Sunnuntain kokouksessa oli käsiteltävänä paljon tärkeää asiaa etenkin muuttuviin työntekijäkuvioihin sekä uusien toimistotilojen etsimiseen liittyen. Taloudenhoitaja esitteli hallitukselle vuoden 2018 tilinpäätöksen ja hallitus hyväksyi sen. Paljon kahvia tähän kului, mutta selvittin ja jopa aikataulussa! Tarkemmin kokouksen päätöksistä tiedotetaan aktiivien sähköpostilistalla.

Allekirjoittaneelle tämä kokous oli kolmas MYn hallituksessa, joten moni asia on vielä uutta ja opettelua. Vielä ainakin intoa riittää, koen tärkeänä että omalta pieneltä osaltani voin olla mukana mahdollistamassa Maan ystävien ja kaikkien sen aktiivien toimintaa. Paljon on opittavaa, mutta onneksi mukana on monta ihanaa ihmistä.

Valoisaa alkavaa kevättä kaikille!

Maan ystävien hallituksen puolesta,

Heidi