Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Terveiset kesäkuun hallituksen kokouksesta

Blogi·21.6.2019·Saija Väyrynen·

Salaatin resepti löytyy kirjoituksen lopusta

Hallituksen kesäkuun kokous pidettiin sunnuntaina 16.6. Hämeentiellä. Siinä saatiin päätökseen monia sellaisia asioita, joiden eteen on tehty töitä jo vuoden alusta lähtien. Hallitukselle onkin riittänyt hommia tänä keväänä. Osa asioista oli tiedossa jo hallituskauden alussa, osa ilmestyi asialistalle yllättäen. Nyt onkin hyvä hetki katsoa taaksepäin siihen, mitä tähän mennessä on saatu aikaan.

Tässä kevään aikanahan on nimittäin ehditty kaikenlaista. Pauligin huvilalta muutettiin uusiin toimitiloihin Hämeentielle, Maan ystäville rekrytoitiin uusi järjestösihteeri entisen järjestökoordinaattorin tilalle ja hallitus otti yksinään vastuun talousseurannasta, jossa aikaisemmin toimi isona apuna hallituksen ulkopuolinen vastuuhenkilö. Lisäksi hallitus päivitti Maan ystävien yleisesitteen ja painatti siitä uuden erän sekä hankki uudet Maan ystävät-logolla varustetut t-paidat. Näiden lisäksi on hoidettu normaaleja hallituksen arkeen kuuluvia asioita sekä järjestetty kevätvuosikokous. Kesäkuussa hallituksen kevään työurakan päättää kesäväentapaaminen.

Olin itse mukana jo edellisvuoden hallituksessa, ja kun katson taaksepäin, tuntuu tämä kevät aivan erilaiselta kuin vuoden 2018 kevät. Vuosi sitten olin hallituksessa uusi ja osa hallitusasioista työllisti enemmän pelkästään jo siitä syystä, että niitä teki ensimmäistä kertaa. Kuitenkin jälkeenpäin nähtynä vuoden takainen näyttää varsin vakaalta hallituksen perustyöltä verrattuna siihen, mitä se on ollut kuluvana keväänä. Tunnenkin ylpeyttä siitä, että olemme pienellä porukalla saaneet kuitenkin näinkin paljon asioita aikaan.

Maan ystävissä on perinteisesti ollut tapana, että hallitus pitää kesälomansa heinäkuussa. Näin päätettiin tehdä myös tänä vuonna. Loma tuleekin paitsi tarpeeseen, myös hyvään aikaan eri asioiden käsittelyn kannalta. Elokuussa voimme palata hallitustyön pariin uusin energioin. Toivon myös kaikille lukijoille rentouttavaa kesää.

Mikäli kaipaat ruokaisaa kesäsalaattia, suosittelen alla olevaa reseptiä à la hallituksen Heidi Kuvaja. Saimme maistaa sitä kokouksessa: herkullista ja sopivan erilaista!

 

Salaatti (noin 8 hengelle)

Pieni varhaiskaali

Nippu rucolaa

Ohrasuurimoita (ehkä 3 dl kuivana?)

2 omenaa

2 isoa tomaattia

2 avomaankurkkua

2 pakettia tofua (marinoitu jalotofun)

Yrttikasvisliemikuutio

Vähän seesamiöljyä

Enemmän oliiviöljyä

2-3 ruokalusikallista vegaanista pestoa

Mustapippuria

Limemehua (paljon)

Valkoviinietikkaa 2 korkillista

(Suolaa)

 

Kaikki ainekset pilkotaan pieneksi. Ohrasuurimot keitetään ja kaikki mausteet ja öljyt lisätään niiden joukkoon. Kun suurimot ovat jäähtyneet, ne sekoitetaan muun salaatin joukkoon.

Lisämakua saa halutessaan tekemällä tofulle itse yrttimarinadin.