Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Nuorten Maan Ystävien väentapaaminen Maltalla

Blogi·28.6.2016·

YFoEE Maltalla 2016

Hei!

Nimeni on Julia ja olen ensimmäistä vuotta Maan Ystävien hallituksessa. Viime maaliskuussa päädyin matkustamaan keväiselle Maltalle, jossa järjestettiin ensimmäistä kertaa jokin Maan Ystävien tapaaminen. Tällä kertaa kyseessä oli Euroopan nuorten Maan Ystävien väentapaaminen ja nuoria osallistujia saapui ympäri eurooppaa viidestätoista eri maasta.

Mitä itselle - melko hiljattain mukaan Maan Ystäviin tulleelle - aktiiville jäi reissusta käteen, oli ainakin se, kuinka YFoEE  (Young Friends of Earth Europe) rakentuu ja toimii suhteessa esimerkiksi Euroopan Maan Ystäviin ja sen maakohtaisiin järjestöihin. Oli inspiroivaa kuulla millaista aktivismia tapahtuu muualla euroopassa: Maltassa kampanjoidaan muuttolintujen ampumista vastaan, Norjassa tehdään suoraa toimintaa öljynporauksen estämiseksi vuonoilla ja Saksassa Nuoret Maan Ystävät järjestivät massiivisen TTIP-mielenosoituksen. Keskustelua ja työpajoja järjestettiin intersektionaalisesta feminismistä, Augusto Boalin kehittämästä sorrettujen teatterista, etuoikeudesta, ilmasto oikeudenmukaisuudesta, uuden toiminnan ideointikeinoista sekä viime joulukuisen COP21 reflektoinnista. Kokeneiden aktiivien kokemusten kuunteleminen, uuden oppiminen ja mahtaviin ihmisiin tutustuminen oli ehdottomasti tapaamisen parasta antia. 

Seuraava YFoEE tapaaminen on heinäkuussa Skotlannissa järjestettävä kesäleiri. Ilmoittautuminen leirille on jo valitettavasti päättynyt, eikä suomesta ole lähdössä edustajaa leirille. Maltan tapaamiseen osallistuneena voin kuitenkin lämmöllä suositella näihin tapaamisiin mukaan lähtemistä tulevaisuudessa! 

Ehdin myös kaiken mielenkiintoisen ohjelman lomassa seikkailla Maltan lukuisissa, elokuvakohtauksista tutuissa, pikkukaupungeissa ja kuvasinpa myös elämäni ensimmäisen YouTube-videon reissulta. Video on nähtävissä alla.

 

Ihanaa pride-viikkoa kaikille toivotellen,

Julia Räisänen