Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

MY:n hallitus jälleen menossa mukana

Blogi·3.9.2020·

Hallituksemme lomaili heinäkuussa hallitustoiminnasta ja toimi Maan ystävinä nauttimalla kukin tahollaan Suomen luonnosta. Hallitustoimintaan palasimme elokuussa pitämässämme kokouksessa. Tämä kyseistä kokousta koskeva blogipostaus tulee näin vähän myöhässä allekirjoittaneen muutosta aiheutuneiden henkilökohtaisten hankaluuksien vuoksi. Pahoittelut tästä.

Kokouksen anti ja sisältö heijastelivat hyvin nykyistä tilannetta. Korona vaikuttaa tänä päivänä aivan kaikkeen, ja niinpä se vaikuttaa myös Maan ystävien toimintaan. Järjestömme työntekijöistä suurin osa suosii edelleen etätyötä, ja me vapaaehtoiset mietimme päitään puhki niin kokouksessa kuin sen ulkopuolellakin siitä, voidaanko syysväentapaamista ja vuosikokousta järjestää paikan päällä, vai tuleeko ne järjestää etäyhteyden välityksellä. Vielä ei asiasta ole päästy yhteisymmärrykseen, mutta pyrimme hallituksena tekemään parhaan mahdollisen ratkaisun. FoEI:n toimintaan korona vaikuttaa jo siten, että järjestön vuosikokouksessa äänestetään tänä vuonna sähköisesti.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että korona ei kitke kaikkea kansalaisaktivismia. Maan ystävät on viime aikoina mm. tukenut bussikuljetusta Turku ilman natseja -mielenosoitukseen ja osallistunut Elokapinan nälkälakon tukimielenosoitukseen. Kaiken koronan keskellä kannattaakin kiinnittää edelleen huomiota myös ympäristökysymyksiin. Vaikka koronan vähentäessä lentämistä ja kuluttamista maapallo saa hetken huokaista, se ei saa kuitenkaan huokaista helpotuksesta. Mikäli kulutusta ei suitsita koronan joskus laantuessa, lähtee se pian uudelleen laukalle. Tällöin maapallon keuhkot eivät kestä.

Terhi Raikas

Maan ystävien pj 2020