Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Maan ystävät ykkösketjussa!

Blogi·27.12.2018·Mixu Lauronen·

Yrityksiä valvotaan Suomessa jokseenkin tarkasti. Paitsi taloudellisesti, niitä tarkkaillaan myös eettisesti. Näin varmistetaan, etteivät yritykset tee mitä sattuu.

Mutta osa yrityksistä toimii myös ulkomailla. Päättäjät eivät kuitenkaan ole velvoittaneet yrityksiä vastuulliseen toimintaan myös maamme rajojen ulkopuolella. Valtion kannalta on yhdentekevää, hyötyykö yritys lapsi- tai pakkotyöstä, tai polkeeko se työntekijöiden oikeuksia muissa maissa. Suomalaisuus ei ole tae sille, että yritys toimii ekologisesti tai eettisesti. Yrityksillä on omat toimintatapansa. Monesti mahdollisuus tehdä voittoa omistajille menee eettisyyden yli.

Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Ihmisoikeuksia ei voi jättää yritysten hyvän tahdon varaan. Siksi Maan ystävät onkin mukana #ykkösketjuun -kampanjassa, joka pyrkii saamaan maahamme ihmisoikeuksia koskevan yritysvastuulain. Se velvoittaisi yrityksiä toimimaan vastuullisesti niin kotimaassa kuin Suomen rajojen ulkopuolellakin. Maamme voi olla esimerkki yritysvastuussa, jos niin halutaan. Esimerkiksi Ranskassa ja Sveitsissä tällainen laki jo on.

Kampanjassa on mukana yli 100 yhdistystä, yritystä ja ammattiliittoa. Varmistetaan yhdessä, että Suomi nousee yritysvastuun #ykkösketjuun!

Lisätietoa kampanjasta saa osoitteesta ykkosketjuun.fi.