Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Ajatuksia uudesta toimistosta

Blogi·22.5.2019·Heidi·

Maan ystävien muutosta Pauligin huvilalta Hämeentie 48:n bunkkeriin on kulunut jo pari kuukautta. Muutosta selvittiin, kotoutuminen on hyvässä vauhdissa ja toimiston tavaratkin on saatu sullottua Maan ystävien toimistohuoneeseen ja varastoon ainakin noin suurinpiirtein. Saman katon alla majailee monta järjestöä ja pyörii milloin ketäkin työntekijöitä ja aktivisteja, joten yksin bunkkerissa ei tarvi olla. Maan ystävien oma tila erottuu muista kyllä selkeästi huonekasvien määrän perusteella. Kiinnostavaa luettavaa ja katsottavaa toimistokompleksista löytyy vaikka kuinka, sillä nurkat ja seinät ovat täynnä mitä ihmeellisimpiä tavaroita ja julisteita. Sokkeloisuus, värit ja kerroksellisuus viehättää.

Hallitus kokousti bunkkerissa nyt toukokuussa jo toista kertaa. Tai oikeammin bunkkerin valtavassa kellarissa, jonne kokoustila tarvittavine valkokankaineen ja kokouspöytineen on rakennettu. Ei mikään houkuttelevin vaihtoehto aurinkoisena alkukesän lauantaina! Tällä kertaa aikaa ei sentään tuhrautunut valokatkaisijoiden etsintään ja pistorasioiden toimimattomuuden ihmettelyyn, kuten vielä ensimmäisessä kokouksessa. Viikonloppuisin bunkkeri on enimmäkseen tyhjillään, mikä on kokousten kannalta hyvä; saimme nytkin vallata pikkuisen keittiötilan kokoustortillojen kokkailuun ja pirttipöydän ruokailuun.

Kaiken kaikkiaan uusi toimisto vaikuttaa ainakin hallituksen näkökulmasta hyvältä ja toimivalta. On mukavaa olla paikassa, joka tuntuu olevan keskellä toimintaa ja monenlaisia ajatuksia. Toivotaan, että Maan ystävät kaikkine toimijoineen viihtyy täällä hyvin ja saa kehittyä ja kasvaa järjestönä ja yhteisönä. Tervetuloa tutustumaan uusiin tiloihin!