Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Ilmastokampanja: Hiilivapaa Suomi

Voit maksaa Hiilivapaa Suomi-kampanjalle lahjoituksen tai aineettoman joululahjan suoraan Maan ystävien tilille. Kirjoita viestikenttään "Hiilivapaa Suomi". 

Tilinumero: FI92 4726 5020 0324 33
Saaja: Maan ystävät ry
Viesti: Hiilivapaa Suomi

Lahjoitustorilla on tällä hetkellä (24.11.2020) teknisiä ongelmia eikä lahjoitusten maksu sen kautta ole valitettavasti mahdollista, ainoastaan maksut Maan ystävien tilille toimivat. 

Suomalaisten yritysten täytyy kantaa vastuunsa ilmastosta niin meillä kuin maailmalla! Kampanjan tavoitteena on saada suuripäästöisimmät suomalaisyritykset Pariisin ilmastosopimuksen mukaiselle 1,5 asteen polulle. Tällä hetkellä kohteemme on valtionyhtiö Fortum, joka on saksalaisen Uniper-yhtiön suurin yksittäinen omistaja. Fortumilla ja Suomen valtiolla on siten välillisesti vastuullaan valtavat määrät päästöjä kivihiili- ja kaasulaitoksista ympäri Eurooppaa: yksin Uniperin hiilivoimaloiden päästöt vastaavat noin puolta Suomen vuosipäästöistä!

Teemme töitä sen eteen, että Fortum ja Uniper mukauttavat toimintansa 1,5 asteen tavoitteeseen. Tukemalla meitä tuet konkreettisia toimia hiilivoimaloiden sulkemiseksi ja päästöjen leikkaamiseksi.

Lahjoituksista 5 % käytetään hallintokuluihin.