Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Maksa jäsenmaksusi nyt: vältyt laskutukselta & säästät resursseja itse toimintaan!

Uutiset·21.8.2018·

Kiitos Maan ystävälle!

Maan ystävät ry:n jäsenmaksulaskumuistutukset lähtevät heti syyskuun alussa. Kun maksat jäsenmaksusi mahdollisimman pian, mutta viimeistään 31.8., vältyt kotiin lähetettävältä paperilaskulta.

Toiminnan jatkuvuuden kannalta jokainen jäsenmaksu on korvaamattoman arvokas pienelle järjestöllemme ja riippumattomuuden kannalta jäsenmaksutuotot ovat järjestön tärkein tulonlähde. Maksamalla omatoimisesti säästät järjestön resursseja laskutusta tarkoituksenmukaisempaan toimintaan. Mahdollisimman pian maksamalla myös annat järjestölle mahdollisuuden toimia loppuvuoden ajan suunnitelmallisemmin sekä tehokkaammin.

MAKSA VUODEN 2018 JÄSENMAKSUSI NÄIN:
Tilinumero: FI51 4713 3020 0222 36
Saaja: Maan ystävät ry
Maksun viesti: Jäsenen nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymävuosi (Jos kaikki tiedot eivät mahdu viestiin, lähetä loput: toimisto[at]maanystavat.fi.)
Summa: 30€, tai 10€ vähävaraisilta. Halutessasi voit tukea järjestöä isommalla summalla ja maksaa esim. 60€ tai 125€.

Mikäli haluat kertaluontoisen maksun sijaan tukea järjestöä kuukausittain, valitse jäsenmaksua maksaessasi omasta verkkopankistasi "Maksun toistuvuus" -> "Kerran kuukaudessa" . "Toistuvuus jatkuu" -kohdasta valitse, miten kauan haluat toimia kuukausitukijana (esim. 31.08.2019 asti). Voit päättää toistuvan maksun milloin tahansa omasta verkkopankistasi meille siitä ilmoittamatta.

Mikäli et ole varma, oletko jo maksanut maksun tälle vuodelle, ota yhteyttä ja varmista asia tuplamaksun välttämiseksi. (Kaikille, jotka maksua eivät ole maksaneet, on elokokuussa lähtenyt mailimuistutus asiasta.)

 

PIDÄ YHTEYSTIETOSI AJANTASALLA

Mikäli nimesi on vaihtunut, olet muuttanut, vaihtanut puhelinnumeroasi tai tahdot jatkossa jäsenpostin johonkin muuhun mailiosoitteeseen, muista ilmoittaa muuttuneet yhteystietosi. Yhteystietojen päivitys ja mahdolliset muut muutokset jäsenyyteen liittyen tulee ilmoittaa toimistollemme: toimisto(at)maanystavat.fi tai tekstiviestitse: 0458863958.

Toivomme jäsentemme ottavan huomioon, että käytämme pienen järjestömme vähäisiä resursseja turhaan aina kun lähetämme jäsenpostia osoitteeseen, josta jäsen on jo muuttanut pois. Mikäli emme tavoita jäsentä kirjeitse emmekä mailitse, tavoittelemme puhelimitse joko soittaen tai viestittäen, mikä myös vie turhaan resursseja mikäli jäsenen meille ilmoittama puhelinnumero ei enää olekaan voimassa. Siispä iso lämmin kiitos kun pidät yhteystietosi ajan tasalla! Kun emme joudu lähettelemään postia vanhentuneisiin osoitteisiin tai soittelemaan vääriin numeroihin emmekä lähettelemään karhukirjeitä jäsenmaksusta, pystymme käyttämään resurssit itse toimintaan!

Päivitämme yhteystietosi rekisteriimme aina samalla kun maksat jäsenmaksusi. Jos maksat maksun ylläolevilla ohjeilla, ei sinun tarvitse erikseen ilmoittaa muuttuneita yhteystietojasi.

Lämmin kiitos tuestasi: kanssasi teemme maailmasta paremman paikan!

<3

* * *

JÄSENENÄ SAAT:

Mahdollisuuksien mukaan korvaamme jäsenille matkakulut koulutuksiimme ja tapahtumiimme ympäri Suomen, sekä tarjoamme ruuat ja majoitukset. Jäsenenä olet äänioikeutettu ja pääset vaikuttamaan päätöksiin vuosikokouksissa. Syysvuosikokous pidetään syksyllä 2018. Jäsenillämme on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksemme kuukausittaisissa kokouksissa (lisätietoa: hallitus[at]maanystavat.fi.) Jäsenemme käyttävät äänivaltaa ilmastokampanjatapaamisessa (seuraava 8.9. Helsingissä), jossa tehdään päätökset ilmastokampanjointimme isoista linjoista, valitaan ohjausryhmä sekä ilmastokampanjavastaavat. Jäsenenä olet tervetullut maksutta kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin antoisiin ja innostaviin valtakunnallisiin väentapaamisiin (ei-jäsenten osallistumismaksu 15€ per kerta). Syksyllä 2018 pidetään syysväentapaaminen ja sitä seuraava tapaaminen on keväällä 2019.

 

JÄSENENÄ TUET:

Jäsenyydelläsi tuet monipuolisten teemojen parissa tehtävää aktiivista vapaaehtoistoimintaa. MY:ssä toimitaan erilaisten teemojen ympärillä toimintaryhmissä. Hiilivapaa Suomi- ja Yhteisöenergia-kampanjoissa vaikutetaan erilaisiin energia- ja ilmastopoliittisiin kysymyksiin paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla, sekä valmistaudutaan vuoden 2019 vaalivaikuttamiseen. Ydinvoimatoiminta keskittyy Fennovoiman ydinvoimalahankkeen vastaiseen kamppailuun osana globaalia ydinvoimanvastaista liikettä. Kaivoskriittinen ryhmä tutkii ja tiedottaa kultakaivosten parissa erityisesti Pirkanmaan alueella, jatkaen myös Talvivaaran parissa toimimista. Vesiryhmä tiedottaa maailman vesikriisistä piilovesi- ja vesijalanjälkinäkökulmasta paikallisella tasolla ja kansainväliseen toimintaan osallistuen. Alkuperäiskansat ja yhteys maahan ja metsään -toimijat työskentelevät alkuperäiskansojen ja yhteisöllisten maata ja metsää koskevien oikeuksien edistämiseksi paikallisesti ja kansainvälisesti. Vegelupaus-kampanja edistää ilmastokestävän kasvisruuan saatavuutta sekä kulttuurista muutosta yhteiskunnallisiin rakenteisiin vaikuttamalla. Ruokatoiminta on mukana myös “Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet” -hankkeessa, jossa yhdistetään akateemista tutkimusta ja järjestötoimintaa ilmastokestävien kasvisruokavaihtoehtojen edistämiseksi arkiruokavaliossa. Maaoikeus- ja metsätoiminta toimii luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi. Sosiaalifoorumitoiminnassa mukana ollaan Suomen ja Tampereen sosiaalifoorumeissa. Yhteistyötä tehdään myös Euroopan (ESF) ja Maailman (WSF) tasolla. Taloudellisen oikeudenmukaisuuden toiminta jatkaa vapaakauppasopimusten, erityisesti CETA-sopimuksen kriittistä seurantaa ja siihen liittyvää toimintaa. Ryhmän puitteissa osallistutaan myös mm. YK:n yrityksiä sitovan ihmisoikeussopimuksen laadintaprosessiin. Nuoret Maan ystävät-ryhmä keskittyy YFoEE:n toimintaryhmän “Equality & Interculturalism” tavoin tasa-arvon ja intersektionaalisuuden ympärille.

Teemakohtaisten toimintaryhmien lisäksi MY:ssä toimitaan paikallisesti. Toimintaa on Helsingistä Ouluun. Omaehtoiset paikallisryhmät toimivat paikallisten lähtökohdista. Jäsenmaksullasi tuet paikallista kansalaistoimintaa suoraan: palautamme jäsenmaksuista rahaa paikallisryhmille sen mukaan, kuinka paljon seudulla asuvat maksavat jäsenmaksujaan.

Toimintakertomuksemme ja -suunnitelmamme näät kokonaisuudessaan täältä.