Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Maksa jäsenmaksusi nyt, vältyt laskutukselta!

Uutiset·9.5.2018·

Maan ystävät ry:n jäsenmaksulaskut lähtevät heti kesäkuun alussa. Kun maksat jäsenmaksusi mahdollisimman pian, mutta viimeistään 31.5., vältyt kotiin lähetettävältä paperilaskulta. 

Toiminnan jatkuvuuden kannalta jokainen jäsenmaksu on korvaamattoman arvokas pienelle järjestöllemme ja riippumattomuuden kannalta jäsenmaksutuotot ovat järjestön tärkein tulonlähde. Maksamalla omatoimisesti säästät järjestön resursseja laskutusta tarkoituksenmukaisempaan toimintaan. Alkuvuonna maksamalla myös annat järjestölle mahdollisuuden toimia loppuvuoden ajan suunnitelmallisemmin sekä tehokkaammin.

MAKSA VUODEN 2018 JÄSENMAKSUSI NÄIN:

Tilinumero: FI51 4713 3020 0222 36
Saaja: Maan ystävät ry
Maksun viesti: Jäsenen nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymävuosi (Jos kaikki tiedot eivät mahdu viestiin, lähetä loput: toimisto[at]maanystavat.fi.)
Summa: 30€, tai 10€ vähävaraisilta. Halutessasi voit tukea järjestöä isommalla summalla ja maksaa esim. 60€ tai 125€.

Mikäli haluat kertaluontoisen maksun sijaan tukea järjestöä kuukausittain, valitse jäsenmaksua maksaessasi omasta verkkopankistasi "Maksun toistuvuus" -> "Kerran kuukaudessa" . "Toistuvuus jatkuu" -kohdasta voit valita, miten kauan haluat toimia kuukausitukijana (esim. 31.12.2018 asti). Voit päättää toistuvan maksun milloin tahansa omasta verkkopankistasi meille siitä ilmoittamatta.

Mikäli et ole varma, oletko jo maksanut maksun tälle vuodelle, ota yhteyttä ja varmista asia tuplamaksun välttämiseksi. (Kaikille, jotka maksua eivät ole maksaneet, on toukokuussa lähtenyt mailimuistutus asiasta.)

PIDÄ YHTEYSTIETOSI AJANTASALLA

Mikäli nimesi on vaihtunut, olet muuttanut, vaihtanut puhelinnumeroasi tai tahdot jatkossa jäsenpostin johonkin muuhun mailiosoitteeseen, muista ilmoittaa muuttuneet yhteystietosi. Yhteystietojen päivitys ja mahdolliset muut muutokset jäsenyyteen tulee tehdä laittamalla viestiä: toimisto(at)maanystavat.fi tai tekstiviestitse: 0458863958.

Toivomme jäsentemme ottavan huomioon, että käytämme pienen järjestömme vähäisiä resursseja turhaan aina kun lähetämme jäsenpostia osoitteeseen, josta jäsen on jo muuttanut pois. Mikäli emme tavoita jäsentä kirjeitse emmekä mailitse, tavoittelemme puhelimitse joko soittaen tai viestittäen, mikä myös vie turhaan resursseja mikäli jäsenen meille ilmoittama puhelinnumero ei enää olekaan voimassa. Siispä iso lämmin kiitos kun pidät yhteystietosi ajan tasalla! Kun emme joudu lähettelemään postia vanhentuneisiin osoitteisiin tai soittelemaan vääriin numeroihin emmekä lähettelemään karhukirjeitä jäsenmaksusta, pystymme käyttämään resurssit itse toimintaan!

Päivitämme yhteystietosi rekisteriimme aina samalla kun maksat jäsenmaksusi. Jos maksat maksun ylläolevilla ohjeilla, ei sinun tarvitse erikseen ilmoittaa muuttuneita yhteystietojasi.

Lämmin kiitos tuestasi: kanssasi teemme maailmasta paremman paikan!
<3

* * *

JÄSENENÄ SAAT:

Mahdollisuuksien mukaan korvaamme jäsenille matkakulut koulutuksiimme ja tapahtumiimme ympäri Suomen, sekä tarjoamme ruuat ja majoituksen. Jäsenenä olet äänioikeutettu ja pääset vaikuttamaan päätöksiin vuosikokouksissa. Syysvuosikokous pidetään syksyllä 2018. Jäsenillämme on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksemme kuukausittaisissa kokouksissa (lisätietoa: hallitus[at]maanystavat.fi. Jäsenemme käyttävät äänivaltaa ilmastokampanjatapaamisessa (seuraava 8.9. Helsingissä), jossa tehdään päätökset ilmastokampanjointimme isoista linjoista, valitaan ohjausryhmä sekä ilmastokampanjavastaavat. Jäsenenä olet tervetullut maksutta kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin väentapaamisiin (ei-jäsenten osallistumismaksu 15€ per kerta). Kevätväentapaaminen on 7.-10.6. Pyhäjoella, ja sinne korvaamme jäsenten matkat ympäri Suomen, sekä tarjoamme majoituksen ja ruuat. Syksyllä 2018 pidetään syysväentapaaminen.
 

JÄSENENÄ TUET:

Jäsenyydelläsi tuet aktiivista ja monipuolista vapaaehtoisvoimin tehtävää toimintaamme. MY:ssä toimitaan erilaisten teemojen ympärillä toimintaryhmissä. Ilmastoasioissa toimitaan Hiilivapaa Suomi- ja Yhteisöenergia-kampanjoissa, vaikutetaan erilaisiin energia- ja ilmastopoliittisiin kysymyksiin paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla, sekä valmistaudutaan vuoden 2019 vaalivaikuttamiseen. Ydinvoimaryhmä keskittyy Fennovoiman ydinvoimalahankkeen vastaiseen kamppailuun osana globaalia ydinvoimanvastaista liikettä. Kaivoskriittinen ryhmä tekee tutkimus- ja tiedotustyötä kultakaivosten parissa erityisesti Pirkanmaan alueella, jatkaen myös Talvivaaran parissa toimimista. Vesiryhmä tiedottaa maailman vesikriisistä piilovesi- ja vesijalanjälkinäkökulmasta niin paikallisella tasolla, osallistuen myös kansainväliseen toimintaan. Alkuperäiskansat ja yhteys maahan ja metsään -toimijat työskentelevät alkuperäiskansojen ja yhteisöllisten maata ja metsää koskevien oikeuksien edistämiseksi toimien sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Ruokaryhmä painottaa Vegelupaus-kampanjaa, joka edistää ilmastokestävän kasvisruuan saatavuutta sekä kulttuurista muutosta yhteiskunnallisiin rakenteisiin vaikuttamalla. Ruokatoiminta on mukana myös “Ilmastokestävyys keittiössä – ruokakulttuurin murroksen arkiset mahdollisuudet” -hankkeessa, jossa yhdistetään akateemista tutkimusta ja järjestötoimintaa ilmastokestävien kasvisruokavaihtoehtojen edistämiseksi arkiruokavaliossa. Maaoikeus- ja metsätoimintaa tehdään luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi. Sosiaalifoorumitoiminnanssa mukana ollaan Suomen ja Tampereen sosiaalifoorumeissa. Yhteistyötä tehdään myös Euroopan (ESF) ja Maailman (WSF) tasolla. Taloudellisen oikeudenmukaisuuden toiminnnassa seurataan kriittisesti vapaakauppasopimuksia, erityisesti ajankohtaista CETA-sopimusta ja siihen liittyvää toimintaa. Lisäksi ryhmän puitteissa osallistutaan mm. YK:n yrityksiä sitovan ihmisoikeussopimuksen laadintaprosessiin.

Teemakohtaisten toimintaryhmien lisäksi MY:ssä toimitaan paikallisesti. Toimintaa on Helsingistä Ouluun. Paikallisryhmät ovat omaehtoisia ja toimivat paikallisten aktiivien lähtökohdista. Jäsenmaksullasi tuet myös paikallista kansalaistoimintaa suoraan: palautamme jäsenmaksuista rahaa paikallisryhmille sen mukaan, kuinka paljon sillä seudulla asuvat jäsenet maksavat jäsenmaksujaan.

Toimintakertomuksemme ja -suunnitelmamme näät kokonaisuudessaan täältä.