Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Nuoret Maan ystävät ja Intersektionaalinen näkökulma muutokseen

Toiminta

Oletko pohtinut, kuinka tehdä aktivismistasi tasa-arvoisempaa ja helpommin lähestyttävää? Haluaisitko pohtia omia etuoikeuksiasi ja arvomaailmaasi? Oletko kuullut termin ‘’intersektionaalinen feminismi’’? Vai kuulostaako kaikki tämä sopivasti mukavuusalueesi ulkopuoliselta ja haluat tietää lisää? Tule mukaan tuoreeseen Maan ystävien toimintaryhmään suunnittelemaan ja seuraamaan tulevia kuvioita!

Young Friends of the Earth Europe:n (YFoEE:n) vuosikokouksessa syntyi ajatus Suomen Maan ystävien sisälle muodostettavasta Nuorten Maan ystävien nimellä toimivasta ryhmästä, jonka tekeminen keskittyy YFoEE:n toimintaryhmän “Equality & Interculturalism” tavoin tasa-arvon ja intersektionaalisuuden ympärille.

Toimintaryhmän tavoitteena on mm. kääntää YFoEE:n Equality & Interculturalism manifesto, jonka teemojen ympärille järjestetään erilaista toimintaa, kuten koulutuksia ja työpajoja toimijoiden kiinnostuksen mukaan. Myös leffailtoja ja lukupiiriä on suunnitteilla!

Vaikka ryhmä on virallisesti nuorisoryhmä ja suunnattu 15-30 vuotiaille, ovat myös vanhemmat MY:läiset enemmän kuin tervetulleita mukaan! Sinun ei tarvitse myöskään olla Maan ystävien jäsen tai aktiivi tullaksesi mukaan :)

Katso videolta missä tunnelmissa ajatus toimintaryhmästä syntyi: http://maanystavat.fi/blogit/intersektionaalisuus-ilmastoliikkeessa-nuor...

YFoEE:n Equality & Interculturalism manifesto löytyy täältä englanniksi: http://www.foeeurope.org/sites/default/files/young_foee/yfoee_manifesto_...

 

Menneet tapahtumat: 

Suunnittelupäivä 26.4.2018

https://www.facebook.com/events/204716326959203/213025419461627/?notif_t...

Kokous 4.6.2018

http://maanystavat.fi/tapahtumat/intersektionaalisuus-toimintaryhman-kok...

Leffailta 27.6.2018

https://www.facebook.com/events/179055752787804/

Kokous ke 19.9.2018

http://maanystavat.fi/tapahtumat/intersektionaalisuus-toimintaryhman-syy...