Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Maaoikeus- ja metsätoiminta

Puuplantaasit kuivattavat pampaa, kuvassa laidun UPM-yhtiön plantaasien vierestä Uruguaysta.

Toiminta

Maan ystävien metsäryhmä keskittyy toiminnassaan kansainvälisiin metsäkysymyksiin. Erityistä asiantuntemusta metsäryhmällä on trooppisen Aasian suurimmasta metsävaltiosta Indonesiasta.

Metsäryhmä tukee kampanjaa Amazonaksen sademetsien puolesta. Tule mukaan toimintaan! Katso kampanjasivusto: www.pelastetaansademetsat.org  in English: www.savetherainforests.eu
 
Suomalaisen sellu- ja metsäsektorin toimintaa seurataan maaoikeusnäkökulmasta. Suomalaisvaikutteisten sellu- ja paperiyhtiöiden toimintaan otetaan kantaa yhdessä globaalin etelän Maan ystävät –ryhmien kanssa. Maaoikeus- ja metsäryhmä nostaa esiin esimerkiksi puuplantaasien tuomia ongelmia, kuten maaseudun köyhtyminen ja kuivuus. Maaoikeus- ja metsätoiminta tekee yhteistyötä ja käy keskustelua La Via Campesina -globaalin pienviljelijäliikkeen kanssa. Yhteistyön tavoitteita ovat ilmastomyönteisen luomuviljelyn edistäminen sekä perhe- ja pientuottajien maaoikeuksien toteutuminen ja sitä kautta maaseudun elinvoiman säilyttäminen.

Metsäryhmä tuotti 16-sivuisen Metsäkriisiesitteen keväällä 2019. Paperiversion pdf-tiedosto on tässä. Myöhemmin tälle sivulle ladataan versio, jossa paperiversion artikkelit ovat laajennettuina ja lähteet yksilöidysti täydellisessä muodossa.

Uutiset

Stora Enson yhtiökokouksessa keskiviikkona Maan ystävien maaoikeus- ja metsäryhmä sekä Maattomien ystävät levittivät nähtäväksi asiakirjoja laittomaan maanhankintaan liittyvistä valituksista ja oikeusjutuista Brasiliassa. Protesti Stora Enson yhtiökokouksessa - kansalaisjärjestöt esittelivät maaoikeusrikkomuksiin liittyviä asiakirjoja / Protester på Stora Ensos bolagsstämma i Helsingfors
Julkaistu 28.3.2018 · Maaoikeus- ja metsätoiminta
Stora Enson yhtiökokouksessa keskiviikkona Maan ystävien maaoikeus- ja metsäryhmä sekä Maattomien ystävät levittivät...