Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Kepa

Kepan hallituksen puheenjohtaja Elina Vuola avasi kehityspoliittinen päivän 2015 Kuva: Sanna Autere / Kepa

Toiminta

Kepa on asiantuntijaorganisaatio ja suomalaisten kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kattojärjestö, ja siihen kuuluu yli 300 järjestöä ympäri Suomea.

  • Kepa tukee suomalaisia järjestöjä koulutuksella ja neuvonnalla niin, että niiden tekemä kehitysyhteistyö ja globaalikasvatus olisi mahdollisimman laadukasta ja tuloksellista. Koulutuksissamme kävi viime vuonna 820 osallistujaa.
  • Suuri osa suomalaisista kuuluu johonkin kehitysyhteistyötä tekevään järjestöön tai yhdistykseen, ja järjestöt kokevat palvelumme erittäin hyödyllisiksi. Jäsenistömme mukaan teemme suomalaisten järjestöjen työstä parempaa ja vaikuttavampaa.
  • Kepa on myös tärkeä toimija suomalaisen järjestökentän yhteen tuomisessa. Esimerkiksi Maailma kylässä -festivaali tuo vuosittain yhteen noin 300 järjestöä ja 85 000 ihmistä ja Mahdollisuuksien torit noin 27 000 ihmistä ympäri Suomea.
  • Asiantuntijaorganisaationa Kepa tarjoaa tietoa globaaleista ongelmista ja niiden vaikutuksista kehitysmaissa. Tuottamamme tieto on niin päättäjien, järjestöjen kuin kansalaistenkin käytettävissä. Näin he saavat tiedon siitä, minkälaisia vaikutuksia heidän tekemillään päätöksillä saattaa olla maapallon toisella laidalla.
  • Kepalla ei ole omia kehitysyhteistyöhankkeita, mutta Etelässä tuemme paikallista kansalaisyhteiskuntaa, jotta se pystyisi edistämään sosiaalista kehitystä paikallisesti.

Kepa on perustettu vuonna 1985, ja järjestön toimintaa tuettiin ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroista noin kuudella miljoonalla eurolla vuonna 2014. Lisäksi Kepalla on omaa varainhankintaa.