Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Miksi olla Maan ystävien jäsen?

Blogi·15.3.2016·Katja Hintikainen·

Lähetimme 20 vuotta jäsenenä olleille pitkäaikaisille tukijoillemme lahjaksi T-paidat ja kiitoskirjeet.

Maan ystävillä on joukko jäseniä, jotka ovat kulkeneet Maan ystävien mukana aina perustamisesta lähtien eli 20 vuotta. Tällaiset pitkäaikaiset, uskolliset jäsenet ovat yhdistykselle kultaakin kalliimpia ja siksi kiitimmekin heitä pienellä lahjalla.

Kansalaisjärjestö ei ole mitään ilman jäseniään. Aina ei ehdi mukaan vapaaehtoistoimintaan tai kaikki eivät koe itselleen luontevaksi järjestötoimintaa sinänsä, mutta jäsenyys on mahdollisuus tukea järjestön työtä. Olemalla jäsen annat tukesi järjestön arvoille, toiminnalle ja niille tavoitteille, joita järjestö pyrkii edistämään. Jäsenenä olet osa Maan ytsävien laajempaa joukkoa, jotka uskovat että ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä maailma on tavoittelemisen arvoinen!

Myöskään jäsenmaksujen merkitystä ei käy kieltäminen. Kaikki yhdistykset tarvitsevat ainakin vähän varoja toiminna ylläpitämiseen. Maan ystävissä jäsenmaksuilla voidaan maksaa koko yhdistyksen sydämenä toimivan toimiston vuokraa, järjestösihteerin palkkaa sekä huolehtia läkisääteisistä velvotteista, kuten kirjanpidosta. On myös tärkeää ruokkia ahkerat vapaaehtoiset ja helpottaa toimintaan osallistumista korvaamalla vaikkapa kokousmatkakuluja hallituksen jäsenille. Kaikella tällä ylläpidetään niitä puitteita, joiden varassa Maan ystävien vapaaehtoiset torjuvat ilmastonmuutosta, edistävät pyöräilykuttuuria ja vastustavat ydinvoimaa sekä vierailevat kouluissa kertomassa nuorille heidän valintojensa vaikutuksista maapallon tulevaisuuteen.

Kiitimme 20 vuotta Maan ystävien jäsenenä olleita tukijoitamme lähettämällä heille T-paidat ja kiitoskirjeen. Ollessamme heihin yhteydessä kaikki ilahtuivat lahjasta, mutta kukaan ei sitä ollut odottanut. Heille jäsenyys on tapa olla mukana edistämässä jotakin, mikä on myös heille tärkeää, ekologisempaa ja oikeudenmukaisempaa maailmaa. Minulle Maan ystävien jäsenyys on henkilökohtainen sijoitukseni demokratiaan. Vahva ja monipuolinen kansalaisyhteiskunta on meidän kaikkien etu ja siitä kannattaa vaikka vähän maksaakin!

Miksi sinä olet Maan ystävien jäsen? Voit kertoa sen meille Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa. Liitä mukaan #Maanystävät20v. Voit myös jakaa jonkin valokuvan, johon liittyy mukava muisto.

Jos et ole vielä jäsen, ohjeet liittymiseen löydät verkkosivuiltamme. Tervetuloa joukkoomme!