Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Maailma Kylässä: Lämmitys – joka kodin ilmasto-ongelma

Tapahtumat· 26.5.·Ilmastotoiminta·

Lämmitys aiheuttaa edelleen paljon päästöjä. Etenkin kaukolämmön tuotannossa kivihiilen ja turpeen sekä maakaasun osuus on edelleen merkittävä.

Maan ystävien ilmastokampanja järjestää Maailma Kylässä-festivaaleilla keskustelutilaisuuden asumisen päästöistä.

Suomalaisten suurin päästölähde on asuminen. Miten asumisen päästöjä voi vähentää – asui sitten vuokralla, omistusasunnossa, kerros- tai omakotitalossa?

Tulevaisuuden kodit lämpiävät hukka- ja aurinkolämmöllä, lämpöpumpuilla ja geotermisellä energialla. Tärkeä rooli on myös yhteisöenergialla, jossa asukkaat ovat sekä energian kuluttajia että tuottajia. Millaisia päätöksiä tarvitaan näiden ratkaisujen tukemiseksi ja miten kansalaiset voivat edistää fossiilivapaan yhteiskunnan rakentamista?

Aiheeseen pureudutaan yhdessä Greenpeace Suomen ilmasto- ja energiavastaava Kaisa Kososen ja Suomen Lähienergialiiton toiminnanjohtaja Tapio Tuomen kanssa. Keskustelun moderoi Smart Energy Transition -hankkeen vuorovaikutusjohtaja Karoliina Auvinen.

Paikka: Taiga-lava (Kansallisteatterin lavaklubi)
Aika: Sunnuntai 26.5. kello 16.35-17.05

→ Tapahtuma Facebookissa

***
Hiilivapaa Suomi-kampanja ja muut Maan ystävien ilmastokampanjat esittelevät toimintaansa Maailma Kylässä-festivaalien aikana Ilmastokylä-teltassa (R504) keskellä Rautatientoria. Tervetuloa pisteellemme kuulemaan lisää toiminnastamme sekä osallistumaan arvontaan! Maan ystävien muuta toimintaa esitellään Kaisaniemen puistossa suihkulähteen ja junaradan väliseltä telttariviltä.