Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Ilmastokampanjatapaaminen

Tapahtumat· Helsinki 8.9.·Ilmastotoiminta·

Maan ystävien ilmastokampanjan vuosittainen kampanjatapaaminen järjestetään Helsingissä lauantaina 8.9 klo 10-15.30 Pauligin huvilalla (Mechelininkatu 36). Kampanjatapaamisessa tehdään päätökset toiminnan isoista linjoista sekä valitaan ohjausryhmä ja ilmastokampanjavastaavat. Lisäksi koulutamme itseämme vaihtelevista aiheista, ja tänä vuonna aiheena on varainhankinta. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Äänivaltaa päätöksenteossa voivat käyttää Maan ystävien jäsenet (http://www.maanystavat.fi/lomake/liity-jaseneksi). 

Ilmoittautumiset (ja tiedot allergioista) tapahtumaan viimeistään 6.9 osoitteeseen ilmasto@maanystavat.fi. Julkisilla kulkuvälineillä tehdyt matkakulut korvataan. Tapahtuma sopii sekä vanhoille aktiiveille että uusille kiinnostuneille!

OHJELMA (varaus pieniin aikataulumuutoksiin)

10.00 Tervetuloa ja esittäytyminen, tarjolla aamupalaa
10.15 Yhteisöenergiakampanjan esittely
10.30 Hiilivapaa Suomi -kampanjan esittely
10.45 Lotta Staffans, Eettisen kaupan puolesta (Eetti), “Pienen järjestön varainhankinta” 
11.20 Marika Lohi, Ehta Raha, “Järjestöjen joukkorahoitus"
11.50 Lounas
12.35 Maan ystävien ilmastotoiminnan suuntaviivojen miettiminen
13.25 Ilmastotoiminnan kustannusarvio 2019
14.30 Ohjausryhmän ja kampanjavastaavien valinta
15.30 Tilaisuus päättyy

Ohjausryhmässä pääsee sekä vaikuttamaan että oppimaan kampanjoinnista ja järjestötoiminnasta. Ohjausryhmässä koordinoidaan Maan ystävien ilmastotyön toimintaa ja taloutta. Ohjausryhmän tehtäviin kuuluu: toiminnan suunnittelu ja raportointi, toiminnasta viestiminen, talouden seuranta ja suunnittelu, varainhankinta (esim.Lentomaksu-sivuston ylläpito), työntekijän ohjaus, yhteydenpito Maan ystävien hallitukseen, yhteydenpito muihin ympäristöjärjestöihin sekä kansainvälisten suhteiden ylläpito. Ohjausryhmässä tehtävä työ on erittäin tärkeää, jotta kampanjamme pyörivät sujuvasti! Ohjausryhmän kokousten matkakuluista (julkisilla tehdyt) voidaan sopia. 

Kampanjavastaavien (1-3 kpl) vastuulla on toimintasuunnitelmien ja toimintakertomusten kirjoittamisen koordinointi, henkilöstöasiat sekä tarvittaessa yhteyshenkilönä toimiminen ulospäin.

Kuukausittainen työmäärä ohjausryhmässä on noin 7-10 tuntia kuukaudessa, kampanjavastaavalla noin 10-15 tuntia kuukaudessa.

Voit asettua ehdolle ohjausryhmään tai ilmastokampanjavastaavaksi kampanjatapaamisessa. Mikäli et pääse paikalle, voit hakea ohjausryhmään tai ilmastokampanjavastaavaksi myös ennakkoon lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen ilmasto@maanystavat.fi viimeistään 7.9. Kirjoita hakemukseen pieni esittely itsestäsi ja miksi olet kiinnostunut tehtävästä. Samasta osoitteesta voit myös kysellä lisätietoja tehtävistä nykyisiltä kampanjavastaavilta Anskulta ja Leenalta.