Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Finnwatch

Kumipatjojen valmistusta Kiinassa (Kuva: Finnwatch)

Toiminta

Finnwatch on tiedon tuottaja, tietotoimisto ja asiantuntija, joka seuraa suomalaisyritysten toimintaa ulkomailla. Tällaisia yrityksiä on nykyään noin 3 800. Toisilla on useita suuria tuotantolaitoksia eri maissa, toisilla vain yksi henkilö edustajanaan. Muita läsnäolon muotoja ovat tytär- ja osakkuusyhtiöt, lisenssivalmistajat ja alihankkijat. Sen, mikä pätee pääkonttorissa, on pädettävä myös alihankkijaketjun viimeisessä lenkissä. Maan ystävät ry:n edustaja FinnWatchissa on Mixu Lauronen.

 

#ykkösketjuun-kampanja

 

Maan ystävät on yksi Finnwatchin #ykkösketjuun-nimisen yritysvastuulakikampanjan takana olevista toimijoista, joihin kuuluu laaja-alaisesti eri järjestöjä, yrityksiä sekä ammattiyhdistysliikkeitä. Lisäksi kampanjassa mukana olevien toimijoiden ja siihen sitoutuneiden kansanedustajaksi ensi vaaleissa hakevien määrä kasvaa jatkuvasti. 

Kampanjan tavoitteena on saada Suomeen sitova laki yritysten ihmisoikeusvastuusta, joka velvoittaa yritykset selvittämään, millaisia vaikutuksia niillä on ihmisoikeuksiin sekä vähentämään toimintansa mahdollisia kielteisiä vaikutuksia. Tarkoituksena on kerätä nimiä vetoomukseen, joka esitetään seuraavaan eduskuntaan valituille päättäjille. Laki on saatava puolueiden vaaliohjelmiin ja seuraavan hallituksen ohjelmiin.

Yhteyshenkilöinä Maan ystävissä toimivat Mixu Lauronen ja Saija Väyrynen. 

Kampanjasta on julkaistu blogikirjoitus, jonka pääsee lukemaan täältä:

http://www.maanystavat.fi/uutiset/maan-ystavat-mukana-yritysvastuulakika...

Vetoomuksen voi allekirjoittaa kampanjan sivuilla:

https://ykkosketjuun.fi